2020-07-08 16:51

A dormit pe cartoane în piaţa de flori, iar acum visează la gloria din Superkombat. Povestea cutremurătoare a lui Claudiu Bădoi

 |  19:10
A dormit pe cartoane în piaţa de flori, iar acum visează la gloria din Superkombat. Povestea cutremurătoare a lui Claudiu Bădoi

Dacă alţii povestesc despre vacanţele petrecute alături de părinţi în străinătate, amintirile lui Claudiu din copilărie se leagă de casa din chirpici în care locuia alături de alţi 17 membri ai familiei, iar mai apoi de “casa” din carton pe care şi-o încropise în piaţa de flori Coşbuc din Capitală. Acum, la 23 de ani, Claudiu Bădoi a trecut peste toate aceste drame şi visează să obţină gloria în Superkombat, promoţia care i-a dat un nume. Sâmbătă, în Sala Sporturilor din Constanţa, îl va înfrunta pe Alexandru Popescu într-un meci care îl poate aduce în premieră în etapele finale ale sezonului. Poreclit “Prinţul” de apropiaţi datorită faptului că îşi întreţine familia de ani buni, Bădoi şi-a spus singur povestea pentru ziarul PUTEREA.

“Eram 17 oameni într-o casă din chirpici în comuna Ciuperceni, din Teleorman. Un frate, iar restul unchi, bunici, veri şi aşa mai departe. Până la 10 ani, acolo am trăit. Ne înghesuiam toţi acolo şi ne încălzeam, mai ales iarna. Apoi, cea care m-a crescut, bunica, a murit şi am plecat la Bucureşti, unde mama se recăsătorise. Soţul ei însă nu m-a primit şi am rămas în piaţa de flori, unde am început să lucrez pentru oamenii de acolo. Aduceam apă, aranjam florile.

Îmi dădeau câte 5-10 lei, iar eu eram bucuros. Uneori, când strângeam mai mulţi bani, mergeam acasă la Ciuperceni şi le duceam alimente rudelor. Cam de când am împlinit 15 ani se tot întâmpla asta. Mi-a fost greu, dar începusem să mă obişnuiesc. Uneori, duceam fier vechi la depozite pentru a câştiga în plus, dar niciodată nu am furat şi nu voi face asta. Am trăit greu. Seara, la piaţa de flori, îmi improvizam un culcuş de cartoane şi acolo aţipeam. Era frig, bătea vântul, dar nu aveam de ales. Nu mă puteam întoarce acasă. Aş fi rămas în acel mediu.

La un moment dat, m-am mutat cu chirie, dar nu mi-am permis, aşa că am revenit la căsuţa mea din cartoane din piaţa de flori. Apoi, într-o zi, unul dintre cei pentru care lucram mi-a zis să încerc să merg la sala de kickbox a lui Alin Panaite. Eram masiv, aveam vreo 90 de kilograme, pentru că făceam tot felul de antrenamente pentru masa musculară într-un spaţiu improvizat acolo la Ciuperceni. Mi-am zis să încerc cu kickboxul, iar după 6 luni am debutat. Viaţa mea parcă avea un sens. Dormeam tot pe cartoane, dar mă simţeam mult mai bine. Eram înnebunit să ajung la sală, să fac antrenament.

Maestrul Alin avea grijă de mine, mă îndruma, mi-a explicat că sportul e şansa mea şi l-am ascultat. Apoi, în 2011, promotorul Eduard Irimia mi-a dat o mare şansă, să lupt într-o gală Local Kombat. Am obţinut victorie după victorie şi acum doi ani am luptat în premieră într-o gală Superkombat transmisă în direct de Eurosport. Nu visam vreodată, dar sportul a fost şansa mea. De la casa din chirpici, la o apariţie tv în zeci de ţări! Am câştigat trei meciuri consecutiv, dar la un moment dat, trecutul s-a agăţat iar de mine. M-am simţit rău înaintea unui meci, mi-am făcut un control şi am fost diagnosticat cu sinuzită şi o infecţie la dinţi. Am stat vreo 8 luni în afara circuitului, cu medicamentaţie.

Acum, am primit o nouă şansă mare şi am o dorinţă enormă de a reveni în top. Vreau nu doar pentru mine, ci pentru familia mea. Ştii, casa din chirpici. Fratele şi mama s-au mutat într-o casă pe care le-am construit-o din banii pe care i-am strâns în ultimii doi ani. Nu e gata, are acoperiş, dar trebuie făcut interiorul. Ei s-au mutat aşa. Cu bursa de la meci mai investesc un pic să nu îi prindă iarna aşa. În plus, acum am un copil, iar un altul e pe drum. Responsabilitatea e mai mare ca niciodată!”


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-07-31

Mai multe imagini:
A dormit pe cartoane în piaţa de flori, iar acum visează la gloria din Superkombat. Povestea cutremurătoare a lui Claudiu Bădoi
zoom
Parerea ta...

RAUTA CRISTIAN
01 Aug 2014

Nu mai este nimik de comentat.ii urez succes siii felicitari pt lupta cu viata
CIPRIAN NEDELCU
01 Aug 2014

Bravo claudiu.meriti tot respectul.te pupa Ciprian
IZABELA
03 Aug 2014

Ce viata frumoasa ai da nai spus adevaru ca ai fost casatorit si divortat si ca ai 2 copiii cu 2 femei si tiai lasat copilu pe drumuri de cand sa nascut si ai facut treaba asta pt familia ta adica mama ta si fratele tau si daca te durea copilaria ta nu iti lasai copilu pe drumuri plus de asta ai buletinu pe adresa mea sati fie rusine ca nai spus adevaru si ca esti un vagabont si cu femeile cu care tai incurcat si mai lasta pe mn si pe copilu tau nesimtitule si nu platesti pensia alimentara
NITA
14 Mai 2016

Cand au divortat nu cumva dna sotia era deja insarcinata cu alt barbat....? Asta daca e sa fim corecti!!!!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE