2020-07-04 12:41

Andrei Stoica rămâne campion mondial Superkombat

 |  16:31
Andrei Stoica rămâne campion mondial Superkombat

Românul Andrei Stoica l-a învins pe turcul Ali Cenik în cadrul celui de-al treilea World Grand Prix al anului din circuitul Superkombat, ediţie organizată la Constanţa, şi îşi păstrează centura de campion al categoriei super cruiser.

Încurajat de peste cei 2.000 de spectatori prezenţi la Sala Sporturilor, dar şi de soţie şi părinţi, Andrei a controlat toate cele trei meciuri, forţând un succes înainte de limită în ultima rundă, însă turcul Cenik rămâne în continuare unul dintre puţinii sportivi din lume care nu a fost făcut niciodată KO. La capătul confruntării, arbitrii-judecători din Olanda, Maroc şi România l-au indicat pe Stoica învingător clar, 30-27 pe toate cele trei buletine de scor.

"A fost un meci cu o încărcătură emoţională foarte mare. Au fost alături de mine şi părinţii, care de obicei preferau să nu vină în sală, pentru că trăiau intens, însă acum am fost şi mai motivat. E o mândrie să fiu singurul român campion mondial în Superkombat, sper să păstrez centura cât mai mult timp", a declarat Stoica, deţinător al centurii din decembrie 2013, când i-a administrat prima înfrângere cehului Ondrej Hutnik după 5 ani de invincibilitate.

Singurul român care a mai reuşit să se impună în cadrul galei televizate în direct în 90 de ţări de pe 5 continente a fost ieşeanul Dorin Robert, partenerul de antrenament al lui Cătălin Moroşanu, tânărul în vârstă de 20 de ani impunându-se la decizie unanimă în faţa georgianului Shota Dolidze.

Cristian Ristea, reprezentantul României în turneul mondial la categoria super cruiser, a fost eliminat în semifinale. Însoţit de Matteo şi F. Charm, care şi-au lansat piesa "Ori la bal, ori la spital" cu ocazia galei, cel poreclit Gladiatorul a început curajos duelul cu spaniolul Moises Baute, însă acesta a revenit şi s-a impus prin KO în runda a treia. Baute a şi reuşit, de altfel, să câştige turneul, tot după un succes în runda a treia, cu englezul Micky Terrill, câştigătorul selecţiilor Superkombat din Marea Britanie.

Elevul lui Ciprian Sora, Cristi Spetcu, a pierdut la decizie cu olandezul Paul Jansen, mai înalt cu 16 centimetri, super-fight-ul de la categoria uşoară, însă la capătul unui meci extrem de echilibrat. Într-un super-fight internaţional, finalistul de anul trecut, D'Angelo Marshall, din Curacao, l-a învins la puncte pe colosul de 133 de kilograme, belgianul Thomas Vaneste.

Următorul eveniment, pe 2 august

Lovitura serii a fost însă reuşită de constănţeanul Alin Mincu, în meciul de deschidere, când l-a făcut KO pe Mihai Vicenţiul cu o lovitură de picioare din întoarcere. De asemenea, Ciprian Şchiopu a obţinut o victorie printr-un KO brutal în faţa lui Daniel Lazăr după ce oponentul său controlase două din cele trei reprize.

La finalul evenimentului organizat în parteneriat cu Asociaţia Litoral - Delta Dunării, preşedintele Superkombat, Eduard Irimia, s-a declarat încântat de nivelul calitativ al meciurilor, dar şi de faptul că proiectul de anul trecut a început să dea roade. "Sunt impresionat de faptul că încep să apară noii eroi, aşa cum ne-am dorit. Moises Baute a venit de nicăieri şi a câştigat piramida, aşa cum luna trecută a făcut-o englezul Jamie Bates. Cu siguranţă, în câţiva ani vom avea o nouă generaţie care poate scrie istorie", a spus preşedintele promoţiei internaţionale.

Superkombat se va întoarce pe 2 august, atunci când este programată o ediţie a New Heroes, eveniment unde vor participa sportivi selectaţi din toată lumea în ultimii ani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-22

Mai multe imagini:
Andrei Stoica rămâne campion mondial Superkombat
zoom
Andrei Stoica rămâne campion mondial Superkombat
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE