2020-08-10 22:36

Claudiu Bădoi, succes istoric în Rusia. Adegbuyi revine cu un KO

 |  21:10
Claudiu Bădoi, succes istoric în Rusia. Adegbuyi revine cu un KO

De la dormitul pe cartoane în Piaţa de Flori şi până la centura de campion mondial în Rusia este un singur pas. E povestea de film a luptătorului Claudiu Bădoi, care a cucerit la finalul săptămânii centura de campion al promoţiei ruse Tatneft după o victorie clară în faţa unui israelian. În acelaşi eveniment organizat la Kazan, starul Superkombat, Benjamin Adegbuyi, a obţinut o victorie fără emoţii în faţa rusului Alexandr Soldatkin.

Are 24 de ani, însă chipul său ascunde deja un trecut care l-a maturizat mult mai repede. De aici şi modul în care abordează fiecare luptă. Nu vrea să mai ajungă pe străzi, acolo unde a ajuns pe când era doar un copil. Dă totul pentru ca la final să îi fie ridicat braţul în semn de victorie. Dacă atunci, lacrimile îi brăzdau faţa, acum Bădoi este fericit. Şi-a întemeiat o familie, are o casă, a construit una şi pentru rudele sale, iar de curând a obţinut cel mai mare succes din cariera sa.

Luptătorul l-a învins pe isralienul Itay Ghershon şi a obţinut al 28-lea succes din carieră, dar şi cel mai important. La brâu are acum centura de campion şi visează cu ochii deschişi. "E o perioadă extraordinară din viaţa mea. Poate că atunci când îmi făceam culcuş din cartoane nici măcar prin vis nu îmi trecea aşa ceva. Acum voi pune această centură la loc de cinste în vitrină şi mă gândesc deja la ce voi face pe viitor. Lupt pentru familia mea, nu vreau ca urmaşii mei să aibă aceeaşi copilărie", spune mândru sportivul născut într-o casă de chirpici din judeţul Giurgiu, dar acum reprezintă România la nivel mondial. În palmaresul luptătorului pregătit de Alin Panaite se regăseşte şi titlul naţional Local Kombat la profesionişti, pe care l-a deţinut în 2012.

Adegbuyi şi-a trimis de patru ori adversarul la podea

După ce în urmă cu trei luni s-a bătut pentru titlul mondial al greilor cu Rico Verhoeven, Benjamin Adegbuyi s-a întors în ring cu o victorie fără istoric în faţa rusului Soldatkin. După ce Kirk Krouba, adversarul iniţial a refuzat meciul în ultimă instanţă, Benny nu i-a oferit nicio şansă nou-venitului Soldatkin, pe care l-a trimis de patru ori la podea, astfel că arbitrul l-a declarat învingător prin KO tehnic în repriza a patra pe român. A fost a 14-a victorie înainte de limită pentru starul Superkombat, dintr-un total de 23 confruntări la profesionişti. În prezent, sportivul român cu origini nigeriene se află în top 3 mondial la categoria grea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE