2020-08-10 23:09

Instanța a decis în cazul recunoașterii MMA. MTS, executat silit

 |  19:41
Instanța a decis în cazul recunoașterii MMA. MTS, executat silit

În septembrie 2015 Curtea de Apel București a dat o hotărâre rămasă definitivă, prin care a obligat Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) să finalizeze procedura de recunoaștere a MMA-ul până în data de 9 martie anul acesta. În pofida acestei împrejurări, decizia instanței continuă să fie încălcată de 3 luni. În tot acest timp, George Stanciu, inițiatorul cererii de recunoaștere, a făcut numeroase adrese către MTS. În zadar, nu a primit nici un răspuns clar şi la obiect. Din acest motiv s-a formulat cererea de învestire cu formula executorie, în urma căreia instanța a încuviințat executarea silită a instituției.

“Admite cererea. Încuviințează executarea silită a obligațiilor prevăzute de titlul executoriu și a cheltuielilor de executare. Executarea silită se va putea realiza simultan ori succesiv, prin toate modalitățile de executare prevăzute de lege. Încuviințarea executării silite produce efecte pe întreg teritoriul țării, scrie Agerpres. Încuviințarea executării silite se extinde și asupra titlurilor executorii care se vor emite de executorul judecătoresc în cadrul procedurii de executare silită încuviințate. Fără cale de atac”, se arată pe portalul instanţei de judecată.

“Este o situație neplacută, atât pentru noi cât și pentru dânșii, însă noi am încercat în tot acest timp să avem un dialog cu reprezentanții instituției și am arătat tot suportul și buna credință. De o lună de zile așteptăm să fim primiți în audiență de către doamna Ministru fără niciun răspuns. Am reușit să ajung până la domnul consilier al Doamnei Ministru. Nu am înțeles motivația și nici cui servește această întârziere ci doar faptul că anumite decizii se iau în funcție de anumite percepții, ceea ce înseamnă că toată munca depusă până acum nu ține cont de procedura legii sportului. Am oferit toată documentația în plus, necesară MTS pentru soluționarea cererii de recunoaștere.

Am arătat că cererea noastră se referă la un sport cu profil amator, practicat de un număr mare de sportivi în condiții de siguranță, existența unui cadru competițional ce oferă siguranța sportivilor, atât prin protecțiile pe care aceștia le poartă cât și prin măsurile medico-sportive și prin controlul anti-doping. Cu toate astea, chiar dacă comisia de recunoaștere a propus spre recunoaștere oficială a practicării acestei ramuri de sport, așa cum am înțeles noi din singura adresă trimisă din partea lor, conducerea MTS refuză să ne dea un raspuns. Subliniez faptul că dorim să colaborăm cu MTS în dorința de a reglementa acest sport în România. Cererea noastră nu face obiectul unor finanțări. Orice întârziere a răspunsului, indiferent care va fi acela, ne aduce prejudicii foarte mari atât morale cât și financiare. În acest interval de timp am încercat să aflăm care sunt motivele pentru întârziere, astfel încât să nu mai apelăm la instanță să rezolve această problemă. În opina mea, nu mai este vorba doar despre o problemă de sport nerezolvată până acum, mai grav, este vorba de încălcarea drepturilor noastre. Este o discriminare la adresa comunității de MMA, iar asta vine din parte unei instituții care trebuie să promoveze valorile”, spune George Stanciu.

Instanța a decis în cazul recunoașterii MMA. MTS, executat silit
zoom

Amatto Zaharia (FR de Kempo), pentru PUTEREA: MTS-ul e de vină. Să-şi rezolve problemele cu Stanciu. Noi nu avem nici o treabă. MTS-ul e hoţ, vrea să se folosească de mine

Pentru a lămuri cât de cât problema, PUTEREA a luat legătura telefonic cu Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo. Din câte ştiam noi, MMA-ul era o ramură a FR de Kempo şi nu înţelegeam cum o altă entitate a MMA-ului şi dorea să fie recunoscută de MTS. Dar la câte se întâmplă în sporturile de contact din România, cu federaţii peste federaţii, apărute peste noapte, orice este posibil. Amato Zaharia ne-a lămurit în mare, aruncând vina pe MTS, care a tărăgănat această problemă şi nu a fost concis în urmă cu trei ani, când Stanciu a iniţiat cererea de recunoaştere. “În 2013 am fost chemat de cei de la MTS pentru a mă informa de cererea lui Stanciu. Am fost împotrivă, normal. Până când mi s-a spus că el organizează competiţii de MMA în cuşcă, pentru că noi nu facem aşa ceva. Noi organizăm concursuri doar pe saltea, cu un alt echipament de protecţie, mult mai sigur pentru sportivi. Sunt două sporturi diferite. La fel cum este fotbalul pe gazon şi fotbalul în sală, sau mini-fotbalul. Sunt fotbal toate trei, dar sunt sporturi diferite. Fiecare cu treaba lui. Aşa e şi în cazul de faţă. Nu am nimic cu Stanciu, eu chiar cred că are dreptate. A investit mulţi bani de atunci, beneficiind de faptul că MTS nu i-a dat nici un raspuns ferm atunci. Nici că se poate, nici că nu se poate. De fapt, aici este toată problema. Dacă nu i s-a zis nimic clar, omul a înţeles că la un moment dat va putea să-şi recunoască entitatea. MTS-ul e hoţ, vrea să mă folosească pe mine împotriva lui Stanciu. Asumă-ţi MTS-ule ce n-ai făcut. Noi, Federaţia Română de Kempo, ne delimităm de problema lor. Dacă vrea să recunoască MMA-ul lui Stanciu, foarte bine. Dar asta nu înseamnă că o să ne elimine pe noi. Că noi am fost primii, apoi a venit şi Stanciu. Dar, vă repet, MTS-ul este de vină. Pentru că, birocraţia la noi ştiţi cum este. Lucrurile se mişcă încet şi foarte încet. Nu cred că MTS-ul are ceva personal cu Stanciu, pur şi simplu lentoarea e mare, iar acest caz a fost lăsat în coadă de peşte de MTS. Şi dacă MTS va recunoaşte şi această entitate, şi va rămâne şi a noastră, care e problema? Dacă MTS-ul îşi dă acordul şi va finanţa ambele federaţii nu e nici o problemă, înseamnă că îşi asumă asta”, ne-a declarat Amatto Zaharia.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE