2020-08-10 23:08

Paul Marin a câştigat o nouă luptă cu destinul: A semnat un contract cu cea mai mare promoţie de MMA din Africa

 |  14:26
Paul Marin a câştigat o nouă luptă cu destinul: A semnat un contract cu cea mai mare promoţie de MMA din Africa

Paul Marin, unul dintre cei mai buni luptători români de MMA, a semnat recent un contract cu cea mai mare promoţie africană dedicată luptelor în cuşcă, Extreme Fighting Championship. Paul, care a crescut la un orfelinat din Buşteni, este stabilit acum în Barcelona, şi îşi va face curând debutul în promoţia africană. În urmă cu trei luni, Marin a fost invitat de promotorul Eduard Irimia, cel care a făcut lobby pentru ca sportivul să ajungă în cunoscuta promoţie de pe continentul negru.

Cu un record de 10 victorii şi 4 înfrângeri la profesionişti, Paul Marin (30 de ani) ascunde o poveste cutremurătoare.Pe când avea numai 10 ani, Paul şi-a văzut tatăl murind, iar împreună cu ceilalţi patru fraţi a fost nevoit să se mute la Ploieşti, acolo unde mama sa avea mai multe rude, însă la scurt timp viaţa s-a complicat. „Mama nu putea să facă faţă ritmului de muncă pentru a putea hrăni 6 guri, aşa că ne-a dat la casa de copii“, e povestea lui Paul Marin, considerat cel mai bun sportiv român de MMA la categoria 61 de kilograme şi unul dintre cei mai buni din Europa.

La câteva luni după ce au dat viaţa din cartierul Pantelimon pe cea din Ploieşti, Paul şi alţi doi fraţi s-au trezit în orfelinat. Au ajuns la Centrul „9 mai” din Buşteni, acolo unde erau alţi aproape 700 de copii abandonaţi de familii. „A fost o imagine îngrozitoare. Luni întregi doar am plâns, îmi era enorm de greu să mă adaptez”, îşi povesteşte Paul coşmarul. Salvarea a venit chiar de la un coleg din centrul de plasament. Era practicant de lupte greco-romane. „Într-o zi, antrenorul Mirel Stănculescu m-a chemat la un antrenament. Eram foarte firav, însă mi-a plăcut de la început acest sport. În 1996 deja câştigasem titlul de campion naţional”, îşi continuă povestea actualul luptător de MMA, care are în palmares zeci de trofee la competiţiile de greco-romane.

Cupele însă nu i-au adus şi banii pentru a-şi asigura o viaţă decentă. După vârsta majoratului, Paul a fost nevoit să părăsească orfelinatul care îi devenise casă. În 2006, în lipsa unui loc de muncă în ţară, tânărul a emigrat în Spania, unde s-a angajat în construcţii.

Ziua pe şantier, seara în sală

„Trebuia să supravieţuiesc. Am locuit în Barcelona o perioadă, munceam de dimineaţă şi până seara. Un coleg de pe şantier ştia că am făcut greco-romane înainte şi mi-a spus că ştie o sală de lupte aproape de noi. Am reînceput antrenamentele, dar nu am mai putut rămâne în oraş şi m-am mutat într-un orăşel. Lucram la o fabrică de clor şi substanţe pentru piscină.”

Mutarea s-a dovedit inspirată, deoarece la o sală de forţă din Palau de Plegamans a cunoscut un antrenor de MMA (Arte Marţiale Mixte), cel care îi stă şi azi în colţ la meciurile sale internaţionale. „Am avut însă un ghinion teribil. După numai câteva luni, am suferit un accident, mi-am rupt mâna, aşa că nu am mai putut face muncă fizică şi a trebuit să mă întorc în România. Am stat până în 2010, m-am descurcat cum am putut în ţară, iar apoi am revenit în Spania şi m-am apucat serios de MMA la Palau Team”, afirmă cel care poartă tricolorul pe umeri după fiecare victorie. O perioadă a locuit la Ploieşti, lucrând pentru soţii Botez, care i-au devenit ca şi nişte părinţi.  „Mi-au dat o casă, am avut unde să stau, unde să mănânc, am muncit. Mi-au fost ca o familie, le sunt recunoscător pe viaţă”, mai spune Paul, care a renunţat la o viaţă decentă pentru a-şi îndeplini visul de a deveni luptător profesionist. De altfel, în luna martie, luptătorul a fost prezent din nou la Ploieişti după ce promotorul Eduard Irimia i-a făcut o surpriză şi l-a invitat şi prezentat în faţa a 5.000 de spectatori în cadrul galei pe reguli K-1, Superkombat World Grand Prix.

Luptător şi antrenor

„Sportul m-a salvat. Alţi tineri care ajung la orfelinate nu reuşesc să îşi mai creeze un drum în viaţă. Pe mine m-a ajutat enorm că am practicat un sport, am devenit mult mai disciplinat. Acum, în Spania, pe lângă meciurile ca luptător profesionist, susţin şi antrenamente în calitate de antrenor pentru cei mici”, e sincer sportivul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-23

Mai multe imagini:
Paul Marin a câştigat o nouă luptă cu destinul: A semnat un contract cu cea mai mare promoţie de MMA din Africa
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE