2020-08-10 23:11

Şansă imensă pentru doi luptători români: Luptă vineri pentru titlul mondial la kickbox

 |  22:17
Şansă imensă pentru doi luptători români: Luptă vineri pentru titlul mondial la kickbox

Vineri, la Milano, în aceeaşi gală Superkombat, unde Cătălin Moroşanu va da piept cu gigantul care l-a răpus pe Sandu Lungu, polonezul Tomasz Czerwinski, doi luptători români pot scrie istorie şi să devină primii tricolori care câştigă titlurile mondiale ale federaţiei WTKA (World Traditional Kickboxing Association). Peste 2.000 de români sunt aşteptaţi să îşi susţină favoriţii în evenimentul în care vor mai lupta fraţii Bogdan şi Andrei Stoica, dar şi Amansio Paraschiv.

După ce anul trecut a cucerit bronzul la Campionatele Europene de box, iar în palmaresul său se regăseşte şi titlul de campioană european la kempo, dar şi multiple titluri naţionale la kyokushin, Cristiana "Mongol" Stancu visează la o carieră la cel mai înalt nivel şi în kickboxul profesionist. În vârstă de 24 de ani, tânăra absolventă de teologie şi care în timpul liber pictează icoane, o va întâlni pentru titlul mondial WTKA la categoria uşoară pe favorita locală Irene Martens, o sportivă care are deja 25 de meciuri la profesionişti, dintre care 17 victorii. Pentru confruntarea de la Milano, Cristiana s-a pregătit alături de fraţii Stoica la Respect Gym, sub îndrumarea lui Alin Panaite, antrenorul fiind convins că românca se poate impune într-un duel în care italianca, datorită experienţei, porneşte cu prima şansă.

De asemenea, într-un alt meci cu centura WTKA pe masă, Cristi Spetcu, fost poloist de performanţă, campion cu Dinamo, şi transformat în urmă cu cinci ani în kickboxer, îl va înfrunta pe marocanul stabilit în Italia Ahmed West, într-un meci la categoria uşoară, 63,5 kilograme. Spetcu (25 de ani) este neînvins în România şi se antrenează la Clubul Sportiv Ciprian Sora, la profesionişti adunând 10 victorii, o remiză şi o singură înfrângere. "Abia aştept să lupt, sigur voi obţine a cincea victorie consecutivă din 2015, n-am nicio teamă din punctul ăsta de vedere şi mă voi întoarce cu centura de campion mondial la Bucureşti", a spus Spetcu.

Sportivii care vor lupta vineri, la Teatrul Linear4Ciak din Milano, în gala Superkombat, trebuie mai întâi să treacă de cântarul oficial programat pentru joi, de la ora 17:00. Ulterior, aceştia vor fi invitaţi la singurul restaurant românesc din Milano, Bucătăria de Acasă. "Trebuie să apreciez implicarea românilor din Milano la acest eveniment. Inclusiv reţeaua de magazine La Costache, acolo unde sunt aduse zilnic produse româneşti, s-a oferit să ne ajute, aşa cum s-a întâmplat şi la ulteimele două evenimente organizate de noi în Italia", a declarat promotorul Eduard Irimia.

Biletele pentru gala Superkombat se vor găsi vineri la intrarea Teatrului Linear4Ciak din Milano, iar cele mai ieftine costă 20 de euro. Gala va fi transmisă în direct de la ora 19:00 de Sport.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-30

Mai multe imagini:
Şansă imensă pentru doi luptători români: Luptă vineri pentru titlul mondial la kickbox
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE