2020-07-05 20:24

Superkombat merge la export. Ultimele detalii ale galei World Grand Prix din Olanda

 |  10:15
Superkombat merge la export. Ultimele detalii ale galei World Grand Prix din Olanda

Promotorul Eduard Irimia şi echipa de la Strategic Production au pus în aceste zile la punct ultimele detalii pentru prima gală Superkombat din istorie care va avea loc pe teritoriul Olandei, programată pentru 27 septembrie. De altfel, va fi primul eveniment mare de kickbox acceptat de autorităţile batave, care în ultimii doi ani au interzis alte gale din cauza legăturilor cu crima organizată. Al cincilea World Grand Prix al circuitului Superkombat va fi susţinut şi de primăria Almere, cel mai nou oraş din Olanda.

La trei ani de la lansarea circuitului în România, Superkombat a reuşit să devină lider la nivel european şi, în ciuda insistenţelor lui Irimia, a devenit tot mai dificil pentru organizarea evenimentelor pe plan intern. „Din păcate, îmi e greu să mai susţin în România de unul singur gale. Au fost puţine persoane care au înţeles că expunerea de care ne bucurăm ajută şi imaginea ţării, iar acum Superkombat merge la export. Nu renunţ însă la visul meu de a face din România un fel de Mecca al sporturilor de contact, aşa cum Las Vegas este pentru box”, a declarat promotorul român, aflat în vizită de lucru la Almere.

Gala de pe 27 septembrie va avea în program şi doi luptători români, Cristian Spetcu şi Cătălin Moroşanu, cel poreclit „Moartea din Carpaţi” urmând să lupte în meciul cap de afiş al galei, împotriva favoritului local Brian Douwes.

Gazdă, o sală ultramodernă

Primul eveniment major de kickbox organizat în Olanda ultimilor doi ani şi jumătate va avea loc la Topsportcentrum din Almere, un complex multisportiv inaugurat în 2007 şi care susţine anual finala cupei la baschet masculin. Sala principală are o capacitate de 3.000 de locuri în tribune şi mai poate găzdui alte 500 de persoane în jurul ringului. „Sosirea Superkombat în Olanda are un impact imens fiindcă aici există o comunitate importantă de fani şi interesul este mare. Suntem fericiţi că am reuşit să obţinem licenţa pentru a organiza în Almere un astfel de eveniment”, a afirmat promotorul olandez Milton Felter în faţa presei din Ţara Lalelelor. Luptători din 15 ţări se vor confrunta în gala de la Almere, împărţită în New Heroes şi World Grand Prix, partea a doua urmând să fie transmisă în direct de Eurosport şi alte televiziuni naţionale pe 5 continente.

Bătaie pentru fetele de ring

La castingul organizat miercuri în Olanda pentru fetele de ring care vor prezenta rundele pe 27 septembrie a fost bătaie mai mare decât la medicină. „M-a impresionat dorinţa olandezilor de a se implica în proiect. Inclusiv la fetele de ring, au fost 7 pe un loc, mai multe decât atunci când am dat eu la medicină”, a glumit Irimia.

90 este numărul ţărilor în care va fi transmis evenimentul din Almere, iar în România pe Sport.ro.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-12

Mai multe imagini:
Superkombat merge la export. Ultimele detalii ale galei World Grand Prix din Olanda
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE