2020-08-10 21:52

TITLUL MONDIAL LA “”GREA”. Benny Adegbuyi – Rico Verhoeven, vineri, 5 iunie, pe stadionul Pierre Mauroy din Lille

 |  17:20
TITLUL MONDIAL LA “”GREA”. Benny Adegbuyi – Rico Verhoeven, vineri, 5 iunie, pe stadionul Pierre Mauroy din Lille

Florentin Dincă

Luptătorul român Benjamin Adegbuyi, unul dintre starurile circuitului Superkombat, se va bate vineri, 5 iunie, pentru titlul mondial la categoria grea, împotriva campionului Rico Verhoeven. Lupta va avea loc pe stadionul Pierre Mauroy din Lille (Franța).

Benny (198 cm, 118 kg) este al doilea român din istorie care luptă pentru centura supremă la categoria grea în kickboxing, după Daniel Ghiță, care a fost învins anul trecut la Los Angeles de acelaşi Verhoeven. Adegbuyi (30 de ani) este neînvins din 2012 și în ultimul său meci a câștigat împotriva camerunezului Daniel Lentie la Superkombat Ploiești, bifând al 19-lea succes din carieră la profesioniști. “Sunt mai mult decât încrezător și sunt sigur că voi fi primul român care vine cu centura acasă. Sunt mai rapid și mai puternic decât Rico, iar la categoria grea aceste atuuri sunt decisive”, a spus Adegbuyi, care va deveni tată în premieră la sfârșitul lunii viitoare: “Vreau să se nască direct cu un tată campion. Sunt motivat, fiindcă nu lupt doar pentru mine, ci pentru familie și țară. Vreau ca tricolorul să fluture victorios în Franța”.

TITLUL MONDIAL LA “”GREA”. Benny Adegbuyi – Rico Verhoeven, vineri, 5 iunie, pe stadionul Pierre Mauroy din Lille
zoom
De partea cealaltă, oladezul zburător Rico Verhoeven (196 cm, 114 kg), are 26 de ani şi palmaresul său este următorul: 45 de victorii, 10 înfrângeri și o remiză în palmares. Batavul a luptat de două ori și în România, la București și Oradea, impunându-se de fiecare dată.

“Adegbuyi este dovada faptului că planul nostru de a crea o nouă generație de eroi este unul reușit. Am spus încă de acum doi ani că Benny va deveni numărul 1 din lume, iar acum chiar a ajuns acolo. De curând, am dezvoltat și un proiect internațional, Academia Superkombat, iar la fel ca și Benny în 2010, s-au înscris deja o mulțime de sportivi talentați, dar care nu au nume”, a declarat promotorul Superkombat Eduard Irimia.

Cu mamă româncă și tată nigerian, care e în prezent e decan în cadrul Politehnicii din Lagos, Adegbuyi a început sportul de performanță la 26 de ani, după ce s-a numărat printre câștigătorii unei selecții pentru Superkombat organizate de Eduard Irimia în 2010. Cu 9 victorii consecutive la activ, Adegbuyi este pregătit de Alin Panaite la clubul Respect Gym București.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE