2020-02-18 18:10

Turneul de Judo pentru Copii “Alina Dumitru”, în acest week-end la Sala Lucian Grigorescu

 |  19:12
Turneul de Judo pentru Copii “Alina Dumitru”, în acest week-end la Sala Lucian Grigorescu

Florentin Dincă

A treia ediţie a Turneului de Judo pentru copii “Alina Dumitru” se va desfăşura în acest week-end în Sala Lucian Grigorescu din Capitală. Competiţia, organizată de Fundaţia pentru Tineret a Municipiului Bucureşti împreună cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti (CSA Steaua), va fi onorată de prezenţa a peste 500 de sportivi de la 38 de cluburi.

Pe lângă puştii români, la turneu şi-au anunţat participarea şi tineri judoka din Bulgaria, Serbia şi Moldova. Competiţia se va adresa în acest an categoriilor de vârstă U-10, U-12 şi U-14. Scopuril turneului sunt verificarea micilor judoka înaintea debutului Calendarului Competiţional al Federaţiei Române de Judo (FRJ) pe 2015, dar şi promovarea viitoarelor talente ale judo-ului românesc, prin oferirea unei şanse de afirmare într-o competiţie internaţională, având-o ca model pe Alina Dumitru, campioana olimpică şi internaţională.

Turneul de Judo pentru copii „Alina Dumitru“ are deja un succes la nivel naţional, câştigat graţie primelor sale ediţii din anii precedenţi. Foarte important de ştiut, este singurul eveniment sportiv dedicat tinerilor judoka unde înscrierea este gratuită.

Cu timpul, turneul a devenit o rampă de lansare a tinerilor judoka într-o viitoare carieră olimpică, în 2013 şi 2014 participând în total peste 1200 de judoka la categoriile U10, U11, U12, U13 si U14legitimaţi la peste 40 de cluburi sportivedin ţară.

Competiţia se va desfăşura individual pe trei spaţii de luptă la categoriile de vârstă şi greutate valabile pe anul competiţional 2015, iar arbitrajul este conform cu regulamentul Federaţiei Române de Judo (FRJ) şi se vor aplica regulile de arbitraj ale Federaţiei Internaţionale de Judo valabile pentru anii 2014-2016.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE