2020-08-10 11:46

Calitate Peugeot la preţ redus. 2008, soluţie pentru primul SUV

 |  18:20
Calitate Peugeot la preţ redus. 2008, soluţie pentru primul SUV

Segmentul SUV îşi păstrează trendul ascendent în industria auto în detrimentul sedanului. În acest context, mini SUV-urile dedicate oraşului, dar şi ieşirilor în natură sau drumurilor mai lungi, par soluţia ideală pentru un automobil dedicat unui public cât mai larg. Peugeot a gândit crossover, 2008, care combinată cu o manevrabilitate şi un raport calitate/preţ care îl fac un concurent serios în segment. Am testat vreme de trei zile un Peugeot 2008 motorizat cu un propulsor în trei cilindri şi 82 de cai-putere. O maşină al cărui preţ pleacă de la 13.060 de euro cu TVA, sumă care se încadrează în plafonul programului prima maşină. Mai multe amănunte puteţi citi şi pe automotomania.ro

2008 n-are trecut. Se trage din 207 SW şi din urmaşul acestuia, 208, pe platforma căruia a fost ridicat. Doar că faţă de 208, mini SUV-ul sau crossoverul de oraş a căpătat, cu stil, dimensiuni mai mari. În primul rând este mai lung cu aproape 20 cm, ajungând la 4,158 metri, apoi este cu 10 centimetri mai înalt  datorită suspensiei mărite şi a gărzii la sol, specifice unui crossover. Statura impunătoare pentru cele 1.045 kg cât are maşina este completată de minune de forma care defineşte un vehicul dispus să te poarte oriunde. 2008 uimeşte în primul rând prin calitatea finisajelor şi a îmbinărilor, o evidenţă a faptului că maşina este made in France. Poziţia comodă şi înaltă la volan, combinată cu suprafaţa vitrată generoasă asigură o vizibilitate excepţională asupra drumului. Cockpitul este dotat cu o puzderie de instrumente care asigură informaţii despre orice. Ecranul tactil furnizează informaţii despre consum şi viteză, permite un acces facil prin mai multe metode al staţiilor radio sau mediilor auxiliare, telefonului conectat prin bluetooth sau poate fi folosit la vizionat fotografii stocate pe stick USB sau CD. Sistemul dă informaţii şi despre starea maşinii şi permite setarea unor opţiuni direct cum ar fi aprinderea automată a luminilor de zi cu led şi altele. Multe funcţii sunt afişate şi pe bord, unde, în plus există şi un indicator de schimbare optimă a celor cinci viteze sau indicator pentru tempomat şi limitator, accesibile de pe volan. Scaunele au susţinere laterală, iar planşa de bord este acoperită cu un material moale cu textură satinată. Există câteva butoane interesante, cum ar fi unul care blochează uşile spate la deschiderea din interior - childlock - sau un buton de grip, la modele de peste 92 de cai-putere - care permite setarea modului de transmitere a forţei către roţile motrice. Opţional se poate comanda 2008 cu un plafon panoramic sau cu lumini de ambient pe plafon. Portbagajul este de 350 de litri, dar se poate extinde până la 1.194 de litri.

Motor destoinic

Sub capotă există o altă premieră. Un motor de 1,2 litri în trei cilindri capabil să furnizeze 82 de cai-putere, la un consum care nu a depăşit 9 litri de benzină la o viteză medie de 19 km/h înregistrată printr-un Bucureşti care se pregătea de parada de 1 Decembrie. Motorul furnizează 118 Nm, cuplu care este capabil să ducă maşina de peste o tonă până la 100 km/h în 13,5 secunde şi la o viteză maximă de 169 km/h. În regim de autostradă, 2008 a înregistrat un consum de 7,1 litri/100 km, la o viteză medie de 124 km/4, încărcat la maxim. Uimeşte, iarăşi, manevrabilitatea maşinii, uşurinţa cu care se mişcă volanul şi agilitatea micului SUV. La capitolul siguranţă, 2008 a obţinut cinci stele cu peste 70% la toate cele patru capitole. Varianta de top a lui 2008 costă 20.050 de euro cu TVA, pentru motorizarea 1,6 diesel de 115 cai-putere şi start-stop.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-02

Mai multe imagini:
Calitate Peugeot la preţ redus. 2008, soluţie pentru primul SUV
zoom
Calitate Peugeot la preţ redus. 2008, soluţie pentru primul SUV
zoom
Calitate Peugeot la preţ redus. 2008, soluţie pentru primul SUV
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE