2020-07-05 20:56

Cine este noul CAMPION național la DRIFT

 |  15:20
Cine este noul CAMPION național la DRIFT

Romanian Drift Community anunță că Ciortan Călin este noul campion national, pentru a treia oară în carieră, după izbânzile din 2012 și 2013. El a terminat sezonul pe primul loc în clasamentul general al Campionatului Național, la care au participat în total nu mai puțin de 98 de piloți. Locul secund în ierarhia finală a fost ocupat de Traian Bușe, podiumul fiind completat de Sorin Ene.

Înaintea etapei care a avut loc în weekend pe Transalpina, Ciortan s-a aflat în duel cu Traian Bușe, Sorin Ene și Vlad Stănescu pentru titlul de campion. În timp ce Bușe, Ene și Stănescu au fost eliminați încă din Top 16, Ciortan a avansat până în Top 8, sufficient ca să nu mai poată fi ajuns de vreun alt pilot din punct de vedere al punctajului. Etapa de pe Transalpina a fost câștigată de slovacul Roman Kolesar.

Cine este noul CAMPION național la DRIFT
zoom

''A fost un an incredibil, de la agonie la extaz. În prima etapă, nici nu am intrat în battle-uri, a fost un moment foarte dificil, dar am trecut peste acea dezamăgire și mă bucur că am recuperat și am câștigat. Mi-am îndeplinit obiectivul, sunt fericit'', a declarat Ciortan, care în urmă cu o săptămână a obținut și un loc 2 într-o etapă din campionatul continental de drift.

Sezonul 2017 din campionatul autohton de drift a programat cinci etape, la Mariapocs (în parteneriat cu campionatul ungar), Prejmer, Constanța, Rarău și Transalpina. În total, peste 100 de piloți din cinci țări au luat startul de-a lungul sezonului, iar la cele cinci etape au fost prezenți aproximativ 40.000 de spectatori. De asemenea, au mai fost organizate un Grand Prix (București) și două evenimente Drift Games (Constanța și București), care au adunat la rândul lor un public numeros.

Începând din 2015, driftul a fost recunoscut oficial ca probă sportivă de către Ministerul Tineretului și Sportului, fiind parte din Federația Română de Automobilism Sportiv.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-10-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE