2020-08-10 02:14

Copilotul de raliuri Adrian Berghea a murit la 46 de ani după o luptă cu cancerul

 |  14:31
Copilotul de raliuri Adrian Berghea a murit la 46 de ani după o luptă cu cancerul

Copilotul de raliuri Adrian Berghea a murit la vârsta de 46 de ani după o lungă luptă cu cancerul, anunţă Federaţia Română de Automobilism Sportiv (FRAS), într-un comunicat de presă. Berghea a fost campion naţional alături de Constantin Aur şi Dan Gîrtofan.

"FRAS este alături de întreaga comunitate automobilistică şi de familia celui care a fost Adrian Berghea, stins din viaţă la doar 46 de ani după o nedreaptă luptă cu cancerul. Cu o carieră impresionantă în motorsport, ce a culminat cu obţinerea a două titluri de campion absolut în calitate de copilot şi numeroase participări internaţionale, Adrian Berghea este considerat unul dintre cei mai de succes copiloţi ai României din istorie. De-a lungul carierei, el i-a avut în stânga sa printre alţii pe Constantin Aur şi Dan Gîrtofan, alături de care a obşinut cele mai mari succese sportive. Adrian Berghea şi-a dedicat întreaga viaţă pasiunii pentru motorsport, perfomanţă şi educaţie, fiind în ultima perioadă instructor în cadrul Şcolii de Pilotaj Defensiv Titi Aur", se precizează în comunicatul citat.

Adrian Berghea a fost campion grupa N pe Ford Escort RS Cosworth în 1995, campion Cupa Nova şi Clasa H3 în 1998, campion naţional absolut alături de Constantin Aur pe un Mitsubishi Evo 9 în 2006 şi campion naţional absolut alături de Dan Gîrtofan pe un Subaru Impreza N12 în 2007.

Anul trecut, Adrian Berghea a ocupat locul 3 la Raliul Braşovului alături de Dan Gîrtofan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE