2020-08-10 12:18

Două zile până la Geneva. Cum arată automobilele viitorului

 |  15:42
Două zile până la Geneva. Cum arată automobilele viitorului

Salonul Auto de la Geneva, care urmează să-şi deschidă porţile pe 5 martie, se anunţă a fi o rampă de lansare nu doar pentru supercaruri, ci şi pentru concurenţii cu mai puţine pretenţii care vor să beneficieze de noile tehnologii pentru a accede în liga mare a industriei auto. Astfel, la standuri, pe lângă concepte sau diverse vehicule electrice, vor putea fi văzute şi maşini low-cost care îşi doresc performanţele Daciei. Dar ochii vor rămâne aţintiţi, fără îndoială, asupra maşinilor care depăşesc milionul de euro.

Aston Martin vine cu Vulcan. Un supercar de 800 CP de curse care costa 2,8 milioane dolari care va fi construit în 24 de exemplare. Viteza maximă este de 320 km/h. Pentru cumpărătorii mai puţin potenţi financiari, Aston Martin prezintă şi modelele DB9, Rapide, Vanquish şi Vantage, la preţurile cuprinse între 130.000 şi 300.000 euro. Mercedes schimbă candidatul pentru cursele de FIA GT din 2016. AMG GT3 este gândit pentru curse, nici măcar volanul nu este unul obişnuit semănând mai repede cu o manşă de avion. Inginerii germani au folosit tot felul de elemente estetice menite să sporească apăsarea aerodinamică la viteze mari. Mercedes AMG GT3 va folosi o versiune modificată a propulsorului V8 de 4.0 litri.

6x6

În seria ciudăţeniilor se înscrie şi Flying Huntsman. Kahn Design au transformat un Land Rover Defender într-o variantă 6x6 echipată cu un motor V8 LS3 de 6.3 litri de 430 CP. Transmisia automată angrenează cele şase roţi ale lui Flying Huntsman care a avut parte de îmbunătăţiri la şasiu şi la sistemul de frânare. Flying Huntsman este cu 1,2 metri mai lung şi cu 15 centimetri mai lat ca modelul de serie.

Revine Tucson

Hyundai va prezenta noul Tucson care va înlocui ix35 chiar din 2015. Maşina va avea motorizări cu puteri cuprinse între 115 CP şi 184 CP care vor fi implementate pe o pltaformă nouă. Portbagajul va fi de 513 litri. Printre dotări se numără scaune faţă încălzite şi ventilate, portbagaj cu deschidere automată, sistem inteligent de asistenţă la parcare, frânare automată de urgenţă care acţionează automat în momentul în care detectează apropierea periculoasă a unei persoane sau a unui vehicul. Hyundai Tucson beneficiază şi de sistem de monitorizare a unghiurilor moarte.

Jazz de modă nouă

Honda va dezveli noul Jazz mai lung cu 95 mm faţă de vechiul model. Noul model păstrează forma de monovolum a caroseriei şi include o serie de inovaţii structurale făcute cu scopul de a optimiza la maximum raportul dintre dimensiunile exterioare şi cele interioare. Rezervorul este plasat în partea din faţă a maşinii ceea ce permite folosirea tehnologiei Magic Seats de rabatare a banchetei. Jazz va fi disponibil iniţial cu motorizarea 1,3 litri i-ieiVTEC de 102 CP Euro 6 şi cutia automată CVT.

Încercare chinezească

Qoros este una dintre puţinele mărci chinezeşti care vor să ajungă pe piaţa din UE. La Geneva va fi prezent modelul 3 City, un SUV mai lung decât un Duster la preţuri care pleacă de la 19.000 euro. Motorul este un turbo pe benzină de 154 CP care permite viteza de 200 km/h.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-02

Mai multe imagini:
Două zile până la Geneva. Cum arată automobilele viitorului
zoom
Două zile până la Geneva. Cum arată automobilele viitorului
zoom
Două zile până la Geneva. Cum arată automobilele viitorului
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE