2020-06-06 22:58

Îţi dă aripi.MINI Cooper S, furia

 |  18:12
Îţi dă aripi.MINI Cooper S, furia

Puţine maşini de serie şi accesibile ca preţ sunt capabile să ofere atâta adrenalină ca un MINI Cooper S. Este maşina ideală dacă vrei să ieşi din cenuşiul cotidian, dacă vrei să întorci capete sau să ai porţii nestăvilite de adrenalină. MINI Cooper S pur şi simplu îţi dă aripi, dacă ştii cum să i le scoţi. 192 de cai putere pe o structură de kart de oraş, confortabil şi accesorizat ca un BMW adevărat. Mai multe amănunte şi sunete puteţi vedea şi auzi pe automotomania.ro.

MINI Cooper S arată într-un mare fel, este imposibil să nu-ţi tresalte inima dacă ai vreo aplecare spre maşini. Grija pentru detalii a constructorului german şi perfecţiunea mărcii au creat practic jucăria ideală. O jucărie propulsată de 192 de cai putere turbo pe benzină al căror nechezat iese pe ţeava de eşapament cu pocnituri de gaze nearse de te aştepţi să vezi flăcări la fundul micuţului MINI. Sprintul până la 100 de km/h este ameţitor şi se realizează în doar 6,8 secunde. Plăcerea este cu atât mai mare cu cât dimensiunile reuduse ale maşinii, felul în care aceasta îmbracă practic şoferul devenind una cu el şi poziţia joasă la volan amplifică senzaţiile. În plus, sunetul de tunet dezlănţuit presărat cu pocnituri la decelerare te fac să te simţi ca la o cursă de Formulă. Toate acestea se obţin cu MINI setate pe poziţia Sport. Mod în care se întăresc atât suspensia, cât şi direcţia. Comportamentul micuţului este admirabil, stabilitatea fiind excepţională în orice viraj graţie ampatamentului lung şi ecartamentului care ajunge la 1,485 de metri, lat comparativ cu lungimea de 4 metri a maşini. Cu o greutate de 1,22 tone, MINI ajunge până la 230 de km/h şi este capabil să atingă 120 de km/h, plecând de la 80 de km/h, în doar 6,7 secunde. În modul sport, MINI ajunge să consume, prin slalom de oraş, maximum 12 litri de benzină la 100 de km. Pentru condus cuminte există încă două moduri prestabilite, MINI - clasic şi Eco. Ei bine, la Eco, consumul la o viteză medie de 59 de km/h ajunge pe la 5,2 litri/100 de km. În regim de autostradă consumul a fost de 6,8 litri/100 km, în modul Sport sau Mini. Şi pentru că MINI presupune multă distracţie, de semnalat este faptul că sistemul luminilor multicolore prezente pe bord, plafon sau pe portiere se schimbă de la verde la albastru în funcţie de stilul de condus. Exteriorul original este completat la ultima variantă de MINI Cooper S de faruri, inclusiv de ceaţă, cu tehnologie LED care tansformă noaptea în zi fără a-i orbi pe pe ceilalţi participanţi la trafic.

Autonom

MINI este pregătit pentru următoarea etapă a automobilelor autonome. Cruise controlul este cu sistem adaptativ care transformă şoferul într-un spectator pe autostradă, maşina reglându-şi automat viteza după cel din faţă în limita unei viteze maxime prestabilite. Există un sistem de evitare a coliziunilor la viteze mici şi de protecţie a pietonilor, în caz de iminenţă a unui incident rutier maşina oprindu-se automat.  Pentru amatorii de ecologie care ajung să-şi procure un Cooper S, există un Minimalism analyser care îţi arată cât de atent eşti cu mediul în funcţie de cum te mişti prin trafic. Şi-ar trebui să o faci astfel încât să nu verşi apa dintr-un acvariu pe care l-ai avea pe capota maşinii. Şi nici să ucizi peştişorul. Cunoscătorii ştiu la ce mă refer.

Luxuriant

MINI Cooper S nu este doar o maşină dedicată distracţiei, este şi un mic univers al luxului. Iar prin bogăţia de accesorii, devine chiar luxuriant. De la materialele folosite, la croială şi îmbinări; de la scaunele sport din piele încălzite şi cu suport lombar, la spaţiile ascunse de depozitare; de la luminile de pe plafonieră care pot fi folosite de către pasagerii din spate fără a deranja şoferul, până la head-up displayul care îţi dă informaţii esenţiale despre tot ceea ce-ţi trebuie. Evident, există avertizare sonoră pentru parcare, cameră video pentru marşarier cu marcarea obiectelor şi chiar un asistent la parcare, chiar dacă vorbim de o maşină de doar 4 metri lungime.  Şi pentru ca luxul să fie desăvârşit, MINI Cooper S vine cu un sistem HI-FI Harman/Kardon compus din boxe plasate în cele mai inedite locuri. Preţul de bază al lui MINI Cooper S este de 26.412 euro cu TVA, iar varianta testată cu opţionale ajunge la 41.503 euro cu TVA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-26

Mai multe imagini:
Îţi dă aripi.MINI Cooper S, furia
zoom
Îţi dă aripi.MINI Cooper S, furia
zoom
Îţi dă aripi.MINI Cooper S, furia
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE