2020-08-10 12:20

RENAULT PENTRU FAMILIE. Scenic Xmod, acasă pe orice drum

 |  17:06
RENAULT PENTRU FAMILIE. Scenic Xmod, acasă pe orice drum

Scenic Xmod este maşina celor care preferă spaţiul, lumina şi confortul fără să se îndatoreze prea mult la bancă. Scenic Xmod este un MPV deosebit de luminoas şi exagerat de încăpător care oferă fotolii, în loc de scaune, şi multe spaţii utile. Practic, ai senzaţia că nici n-ai plecat de acasă. Simţi însă că eşti în trafic pentru că motorul diesel de 130 de cai-putere aţâţă agil prin trafic casa ta pe roţi. Am testat trei zile un Scenic, iar mai multe amănunte puteţi citi şi pe automotomania.ro

Renault Scenic a apărut în 1996 sub forma unui compact multi-purpose vehicle, adică un MPV. Impactul a fost atât de mare, încât a fost declarată maşina anului în 1997. De atunci până în zilele noastre, Scenic a evoluat până la o a treia generţie plus un facelift important operat anul trecut prin primăvară care a făcut din MPV-ul fancez un pretendent la clasa crossover. Cu un design care se înscrie pe linia semnată de Laurens van den Acker, noul Scenic se califică cel mai bine la clasa automobilelor de familie. Spaţios, luminos şi ergonomic. Este impresionantă suprafaţa mare vitrată, începând de la parbrizul de dimensiuni mari până la trapa panoramică, aceasta extinzându-se şi la călătorii din spate. Poziţia în scaune este înaltă şi comodă, existând posibilitatea reglajului şi pentru pasagerii de pe bancheta posterioară, pe toate cele trei scaune disponibile. De altfel, ocupanţii din spate au la dispoziţie măsuţe prinse pe scaunele din faţă şi o podea plană fără pasaj în centru.

Comodă şi dotată

Scenic Xmode este altfel, plecând fie şi de la bordul care este amplasat central sau de la sistemul EXP care adaptează tracţiunea faţă la diverse tipuri de carosabil. Revenind la consola centrală, acesta este împărţită în două secţiuni: una care afişează turaţia, viteza şi alte informaţii esenţiale pentru şofer, iar alta dedicată sistemului multimedia R-link. Ecranul tactil permite manevrarea navigaţiei – Carminat TomTom acceptabil updatat -, agendei telefonice sau a sistemului audio direct la receptor, altfel fiind disponbil şi în varianta cu jog pe consolă lângă levierul schimbătorului de viteze. Sistem audio este Bose cu opt difuzoare, un amplificator electronic şi o cutie de rezonanţă pentru bas amplasată sub scaunul pasagerului din faţă. Inputul se poate face atât de la USB, cât şi de la bluetooth sau priza Jack. R-link este completat de programul Driving Eco2 care informează şoferul cât de eco conduce analizând schimbarea treptelor – asistate printr-un indicator special –, dar şi accelerarea sau frânarea. Tot pentru comoditate se înscrie şi sistemul keyless care ne scapă de căutatul prin buzunare atunci când nu mai ai mâini disponibile. Capacitatea de încărcare este de 437 de litri în varianta normală sau de peste 1,8 mc când scaunele sunt rabatate.

Autonomie şi economie

Renault Scenic Xmod se comportă bine pe carosabil, în ciuda gabaritului destul de serios: masă proprie de 1,5 tone, 4,37 metri lungime, 1,84 metri lăţime. Impresionantul propulsor diesel de 1,6 litri care scoate 130 de cai-putere şi un cuplu de 320 Nm permite reprize de sprint, deşi nu acesta este scopul. Autonomia cu un plin de motorină de 60 de litri este de aproape 1.000 km. Consumul înregistrat de mine pe autostradă a fost de 6,5 litri/100 km la o viteză de 130 km/h şi de circa 7 litri/100 km în oraş. Inovativ pe Scenic Xmod este sistemul EXP - Extended Grip, despre care producătorul spune că adaptează tracţiunea faţă la condiţii de drum dificile: zăpadă, noroi sau nisip. Şoferul poate opta între: „ROAD”, „LOOSE GROUND” sau „EXPERT”. Preţul singurei variante Scenic Xmod disponbil, în varianta full-option, este de 20.211 euro cu TVA.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-16

Mai multe imagini:
RENAULT PENTRU FAMILIE. Scenic Xmod, acasă pe orice drum
zoom
RENAULT PENTRU FAMILIE. Scenic Xmod, acasă pe orice drum
zoom
RENAULT PENTRU FAMILIE. Scenic Xmod, acasă pe orice drum
zoom

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE