2020-06-02 18:46

Rosberg şi Hamilton, roată la roată. Campionul din Formula 1 se decide duminică

 |  18:35
Rosberg şi Hamilton, roată la roată. Campionul din Formula 1 se decide duminică

Nico Rosberg şi Lewis Hamilton se vor lupta duminică după-amiază pentru cununa cu lauri din Formula 1. Germanul are 12 puncte avans faţă de contracandidatul şi totodată coechipierului său înaintea ultimei curse din acest sezon, programată pe circuitul Yas Marina de la Abu Dhabi.

Rosberg (367 de puncte) poate deveni în premieră campion mondial dacă termină pe podium, indiferent de rezultatul obţinut de Hamilton (355 de puncte). Dacă neamţul depinde doar de el, adversarul are de partea sa experienţa în duelurile cu miză mare. Britanicul s-a luptat în 2007 cu Raikkonen pentru titlu, şi l-a pierdut la un punct, un an mai târziu a triumfat, tot la un punct, în faţa lui Felipe Massa, iar în urmă cu doi ani a devenit din nou campion mondial în chiar ultima cursă. În faţa cui? Chiar în faţa lui Rosberg! Foarte importantă va fi şi strategia scuderiei Mercedes. Directorul Toto Wolf a afirmat că ambii piloţi vor avea un tratament egal în ultima cursă a anului.

"Nu va fi o cursă diferită. Voi concura pentru a obţine un rezultat bun, aşa cum am făcut în fiecare cursă. Va fi o bătălie interesantă şi fanii vor vedea un spectacol mare la final de sezon. Am amintiri plăcute de anul trecut pe acest circuit şi Abu Dhabi este un loc în care ne-am arătat mereu puternici, aşa că am motive să fiu încrezător", a declarat Rosberg. De partea cealaltă, Hamilton nu pare foarte optimist în privinţa şanselor sale de a se încununa campion mondial, dar spune cu tărie că nu va renunţa la luptă, deşi soarta titlului nu depinde doar de el: “Nu am avut un sezon perfect şi am şanse aproape imposibile, indiferent de ce voi face în acest weekend. Dar nu pot să renunţ. Nu ştii niciodată ce se poate întâmpla, aşa că voi aborda acest weekend la fel ca orice altă cursă. Vreau să câştig şi voi da totul să termin sezonul la înălţime'', a declarat Hamilton.

CALCULE

Rosberg devine campion dacă:

• Se va clasa mai bine decât Hamilton

• Hamilton câştigă şi germanul ocupă locul 2 sau 3

• Hamilton termină pe locul 2, iar germanul pe unul dintre locurile 3, 4, 5 şi 6

• Hamilton termină pe locul al treilea, iar germanul pe unul dintre locurile 4-8;

• În orice situaţie dacă Hamilton nu prinde podiumul. În cazul în care Hamilton va termina pe locul 4 la Abu Dhabi şi Rosberg va abandona sau va încheia în afara punctelor, ei vor fi la egalitate de puncte, 367. Germanul va fi desemnat campion mondial datorită numărului mai mare de locuri secunde pe care le-a ocupat în acest sezon, patru, faţă de trei colegul său.

Hamilton va redeveni campion dacă:

Va câştiga la Abu Dhabi şi Rosberg nu se va clasa mai sus de locul 4

Va termina al doilea, iar Rosberg nu se va clasa mai sus de locul 7. Dacă germanul va fi pe locul 7, iar Hamilton pe 2, ei vor fi la egalitate de puncte. Britanicul va deveni campion mondial datorită numărului mai mare de locuri 3 ocupate în acest sezon, 4-2

Va termina al treilea, iar Rosberg nu se va clasa mai sus de locul 9


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-11-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE