2020-07-16 20:34

Şcoală pentru motociclişti. Cursuri care îţi pot salva viaţa.

 |  16:06
Şcoală pentru motociclişti. Cursuri care îţi pot salva viaţa.

Mersul cu motocicleta este o adevărată aventură în România. Nu pentru că este plăcut, ci pentru că este mai periculos decât în alte state. Conduita şoferului român face ca motocicliştii să fie aproape ignoraţi în trafic, fapt care a dus, de-a lungul timpului, la accidente mortale care puteau fi evitate. Dar ce faci atunci când omul de la volan nu te vede sau nu-i pasă de tine. Te bazezi pe ce ai învăţat, pentru că dacă nu cunoşti lecţia ajungi să treci destul de repede de la motociclist la cadavru. Şi pentru că la şcoala moto nu se învaţă prea mare lucuru, iar traficul îl simţi e piele ta, în România câţiva pasionaţi au înfiinţat şcoli prin care îi ajută pe colegii lor să cunoască tehnici care le poate salva viaţa.

Una dintre aceste cursuri a fost dezvoltat de BMW Motorrad România în parteneriar cu RideX, o şcoală care organizează cursuri de condus defensiv pentru motociclişti. „Am decis să dezvoltăm şi să susţinem o reţea de şcoli acreditate BMW Motorroad care beneficiază de experienţa internaţională a mărcii în astfel de programe. În plus, în proiectul pe care l-am demarat cu RideX, vrem să efectuăm mai multe acţiuni concrete care sperăm că aducă în prim-plan problema pregătirii rutiere”, a explicat Ionuţ Bâtu, manager BMW Motorrad pentru România şi Bulgaria. Mai mult, programul BMW Motorrad România şi RideX are în prim-plan 100 de training-uri de pilotaj defensiv oferite gratuit. Se poate înscrie orice posesor de motocicletă, indiferent de marca pe care o conduce, completând un formular pe ridex.ro, sesiunile urmând să aibă loc în perioada 19 mai -19 iunie. Pentru cei care nu vor prinde locuri gratuite, cursurile vor continua, contra cost. „Vrem să extindem programul nostru dincolo de primii 100 de beneficiari. De aceea ne propunem să dezvoltăm o platformă on-line care să ofere un pachet de informaţii utile pentru orice rider”, a  mai spus Ionuţ Bâtu.

Ce se învaţă la RideX

RideX este o şcoală formată de Matei Albulescu, fiul actorului Mircea Albulescu şi fost director Audi până de curând. După ce a abandonat cariera corporatistă, Matei Albulescu s-a dedicat pasiunii sale pentru motociclete şi a hotărât să-i înveţe şi pe alţii să manevreze în siguranţă motoarele. Cursurile pe care RideX le pune la dispoziţie sunt structurate pe cinci module. Street Experience, desfăşurat sub mottoul „Motocicleta poate cât poți tu”. Aici se învaţă tehnicile referitoare la folosirea adecvată a ambreiajului, a accelerației și a frânelor, deplasarea la viteză redusă,  frânarea de urgenţă, evitarea de obstacole, slalomuri, opturi sau întoarceri în cercuri strânse și multe altele. Cursul include şi o deplasare de 40 km în trafic cu abordarea unor viraje. Modulul Big Cruiser Experience te învaţă că „monștrii” de peste 300 de kilograme se pot manevra ca o motocicletă de 125 cc. Aici sunt bineveniți toți posesorii de cruisere și touring bikes. Modul off-road se desfăşoară pe circuitul de la Corbeanca şi te învaţă să schimbi viteze, în medie, la fiecare 20 de secunde. Frânare, accelerare, schimbarea permanentă a poziției pe motor. Cum să mergem pe pământ, iarbă, nisip, noroi, la deal, la vale… Training este dedicat posesorilor de motociclete dual sport și touring enduro. Apoi există şi un Cornering experience, un modul care se desfăşoară pe circuit Motor Park de la Adâncata. Aici se exersează mersul în viraje într-un cadru sigur şi bine delimitat. Pentru viitor, există un modul care se adresează fetelor pe motociclete şi copiilor. Cursurile costa 450 de lei şi se defăşoară pe parcurusul unei zile. Cursul de pe circuitul de la Adâncata costă 845 de lei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-11

Mai multe imagini:
Şcoală pentru motociclişti. Cursuri care îţi pot salva viaţa.
zoom
Şcoală pentru motociclişti. Cursuri care îţi pot salva viaţa.
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE