2020-08-09 11:42

Simone Tempestini se impune în Danube Delta Rally® 2016

 |  18:03
Simone Tempestini se impune în Danube Delta Rally® 2016

Pilotul echipei NapocaRallyAcademy a câștigat pentru a doua oară consecutiv Raliul Deltei, fiind urmat de Dan Gîrtofan și Edwin Keleti. Față de anul trecut, de această dată Tempestini a câștigat toate cele 11 probe speciale ale celei de-a 17-a ediții a competiției de la Tulcea, anunţă Federaţia Română de Automobilism Sportiv printr-un comunicat.

Simone Tempestini a început în forță prima zi, câștigând toate cele 4 probe speciale ale zilei de vineri, timpii realizați pe buclele de la Telița și Cocoșu, parcurse de câte două ori, instalându-l în poziția de lider. În speciala Cocoșu 2, echipajul Florin Tincescu / Sergiu Itu a ieșit în decor, iar ulterior, din cauza scurgerilor de ulei pe eșapament, mașina de concurs a luat foc, arzând în întregime. Membrii echipajului de la Napoca Rally Academy au suferit doar contuzii minore, neavând nevoie de spitalizare. Cazul va fi analizat în continuare de Comisia de Competiții FRAS pentru stabilirea exactă a duratelor și modului de intervenție.

Sâmbătă, echipajul Simone Tempestini  / Marc Banca și-a mărit diferența față de urmăritori, reușind să câștige toate probele până la final, inclusiv Super Speciala din oraș. Dan Gîrtofan și Tudor Mârza au mers constant și și-au consolidat poziția secundă, podiumul fiind completat de echipajul Edwin Keleti / Anton Avram. Grație parcursului de la Danube Delta Rally® 2016, Sebastian Barbu a urcat pe locul 3 în clasamentul general al Trofeului European de Raliuri ERT, fiind și cel mai rapid pilot al categoriei Două Roți Motrice.

La finalul Danube Delta Rally 2016, câștigătorul Simone Tempestini a declarat: „Sunt fericit că am câștigat, a fost un raliu perfect și s-a terminat așa cum ne-am dorit. Am avut un ritm foarte bun pe probe și abia aștept să mă întorc aici și anul viitor”.

Ocupantul locului secund, Dan Gîrtofan, a subliniat și el calitatea întrecerii: „Am încercat să mă țin cât mai aproape de Simone și cred că am demonstrat că avem un ritm competitiv. A fost un raliu frumos, ne-am simțit bine pe probele speciale și le mulțumesc tuturor celor care ne-au susținut”.

Prezent pe întreaga durată a competiției la Tulcea, președintele Federației Române de Automobilism Sportiv, Norris Măgeanu, a apreciat efortul organizatorilor, care a fost completat de evoluția remarcabilă a echipajelor: „Și de această dată Raliul Deltei a fost o reușită, iar acest lucru se datorează tuturor celor implicați. Felicitări și echipajelor care au concurat la această ediție și, cu siguranță, publicul din Tulcea a fost mulțumit de ceea ce a văzut în cele două zile de concurs”.

Pe întreg parcursul Danube Delta Rally® 2016 toate rezultatele au putut fi urmărite live pe site-ul oficial al Federației Române de Automobilism Sportiv la adresa: http://stats.fras.ro/Rally/

Clasament provizoriu CNR Dunlop după PS11 (ultima probă):

1. Simone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5  01:20:08.5

2. Dan Gîrtofan/Tudor Mârza – Skoda Fabia R5 +2:02.2

3. Edwin Keleti/Toni Avram – Mitsubishi Lancer Evo X +4:41.5

4. Florin Crișan/Sebastian Itu – Subaru Impreza +7:17.2

5. Sebastian Barbu/Răzvan Hulea – Citroen DS3 R3T +8:33.9

Clasament provizoriu CNR2 Dunlop după PS6 (ultima probă):

1. Adrian Minea/Cătălin Basa – Renault Clio  54:31.1

2. Emanuel Reșiga/Denisa Drăghici – Toyota Celica +02:18.3

Clasament provizoriu European Rally Trophy după PS11:

1. Simone Tempestini/Marc Banca – Ford Fiesta R5  01:20:08.5

2. Dan Gîrtofan/Tudor Mârza – Skoda Fabia R5 +2:02.2

3. Sebastian Barbu/Răzvan Hulea – Citroen DS3 R3T  +8:33.9

4. Georgi Geradzhiev/Georgi Gadzhev – Ford Fiesta R2 +11:45.7

5. Raul Badiu/Gabriel Lazăr – Dacia Logan +15:55.5

Câștigători clase/categorii CNR Dunlop:

Două Roți Motrice: Sebastian Barbu

Cupa Dacia: Raul Badiu

Cupa Suzuki: Alexandru Ardelean

Debutanți: Cătălin Grigoriu

Juniori: Raul Badiu

Clasa 2: Simone Tempestini

Clasa 3: Edwin Keleti

Clasa 5: Sebastian Barbu

Clasa 9: Raul Badiu

Clasa 11: Dragoș Dinu

Clasa 13 (istorice): Petru Constantinescu


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE