2020-07-09 15:33

SuperEveniment organizat de Mihai Leu în Bănie!

 |  15:15
SuperEveniment organizat de Mihai Leu în Bănie!

Cetatea Băniei revine pe harta motorsportului autohton cu un eveniment de top. Aflat la prima ediție, Craiova Super Rally este organizat de legendarul Mihai Leu, pilot de raliuri în ultimii mulți ani, împreună cu Federația Română de Automobilism Sportiv și Asociația Club Sportiv AMC Racing.

Mihai a ajuns astfel să-și îndeplinească unul dintre cele mai importante proiecte la care visa: ”Circuitele au un impact foarte bun asupra publicului. M-am gândit tot timpul să fac ceva să fie în centrul orașului, oamenii să vadă de aproape tot ce se întâmplă”, spune primul campion mondial profesionist al boxului românesc.

Conceptul după care se va organiza întrecerea este cel de Super Rally, adică un raliu în centrul orașului pe sistemul Raliului de la Monte Carlo. Craiova Super Rally va avea loc în zilele de 15 și 16 septembrie și se va desfășura în centrul Craiovei, pe un traseu în lungime de 1,5 km, care va include și pasajul subteran de la Universitate – care are o lungime de 405,32 m. ”Este un pasaj foarte frumos, care chiar seamănă cu pasajul de la Monte Carlo, și acolo cred că piloții participanți pot atinge viteza de 200 km/h.”, este de părere fostul campion național de raliuri din 2003.

Craiova Super Rally va fi o competiție în care fiecare mașină va merge pe un tur de circuit, contratimp, iar publicul prezent la acest circuit stradal se va bucura de un spectacol inedit, pentru că la eveniment vor participa piloți din toate genurile de competiții auto - piloți de raliu, piloți de coastă, piloți de karting și piloți off-road.

"Va fi un duel interesant între piloții de raliu și cei de la viteză în coastă. Avem nevoie de astfel de show-uri, să aducem mai aproape lumea de motorsport cu o mediatizare de top", a punctat Lucian Răduț, vicecampionul național  la viteză în coastă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-09-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE