2020-05-27 03:23

A fost anunţat LOTUL naţionalei de BASCHET a României pentru preliminariile CE 2019

 |  12:34
A fost anunţat LOTUL naţionalei de BASCHET a României pentru preliminariile CE 2019

Selecţionerul Dragan Petricevica definitivat lotul de 14 jucătoare pentru preliminariile CE-2019. Naţionala de baschet feminin a României va disputa, în 10 şi 14 februarie, partidele cu Finlanda, respectiv Slovenia, ambele în deplasare, scrie news.ro. Reamintim că reprezentativă noastră a ratat calificarea la turneul final al Campionatului European din 2017.

Lotul României: Gabriela Mărginean, Ashley Walker, Sonia Ursu, Elisabeth Pavel, Nora Demeter, Annemarie Pârău, Ancuţa Stoenescu, Tunde Kilin, Teodora Neagu, Ioana Ghizilă, Irina Pârău, Dora Ardelean, Gabriela Irimia, Alexandra Dumitrache.

Spre deosebire de pregatirea din noiembrie 2017, antrenorii Dragan Petricevic si Attila Veres au decis sa apeleze si la tanara jucatoare Nora Demeter, aceasta fiind convocata in premiera la echipa nationala de senioare, dupa ce, in campania precedenta de calificare la Campionatul European, sora ei, Hanna, a facut parte din lotul largit al Romaniei. "Experienta acumulata de Nora Demeter in campionatul maghiar - acolo unde usor-usor puncteaza in statistici - ne-a determinat sa o consideram pregatita pentru a lua contact cu echipa nationala de senioare. E drept, ne lipsesc doua jucatoare experimentate, Claudia Pop si Adina Stoiedin. Ambele sunt nerefacute complet dupa accidentari mai vechi si, desi evolueaza la echipele lor de club, nu o fac la un potential de 100%. Am purtat discutii cu ambele, am consultat si dosarele lor medicale si am considerat ca e bine sa ne bazam la echipa nationala doar pe jucatoare complet apte pentru jocuri la cel mai inalt nivel. Totodata, intinerirea nationalei este absolut necesara, asa ca e logic ca jucatoare tot mai tinere sa-si gaseasca locul in lot, acolo unde, ajutate de cele experimentate, sa reuseasca sa realizeze in mod optim schimbul de generatii de la echipa nationala.Apropo de jucatoarele experimentate, ma bucura disponibilitatea acestora, fara echivoc, pentru participarea la actiunile echipei reprezentative a tarii lor. Experienta lor si entuziasmul tinerelor ma determina sa cred ca in continuare Romania va putea juca un baschet de calitate", a declarat selectionerul Dragan Petricevic pentru frbaschet.ro.

Reunirea sportivelor tricolore va avea loc în 4 februarie, la Bucureşti, unde se vor antrena până în 9 februarie. Meciul cu Finlanda va avea loc în 10 februarie, la Helsinki, iar cel cu Slovenia, la Celje, în 14 februarie.

În primele două partide din grupa E, tricolorele au pierdut cu Slovenia, scor 59-80 (37-47), şi cu Franţa, scor 45-87 (26-42).

Programul complet al României în aceste preliminarii: România – Slovenia (11 noiembrie), Franţa – România (15 noiembrie), Finlanda – România (10 februarie 2018), Slovenia – România (14 februarie), România – Franţa (17 noiembrie) şi România – Finlanda (21 noiembrie).

Prima clasată în fiecare din cele opt grupe de calificare obţine calificarea la turneul final, alături de alte şase echipe de pe locul secund cu cea mai bună linie de clasament.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE