2020-01-27 05:36

Baschetbalistele tricolore au prefaţat într-un mod inedit duelul cu Turcia din preliminariile EuroBasket 2017

 |  19:28
Baschetbalistele tricolore au prefaţat într-un mod inedit duelul cu Turcia din preliminariile EuroBasket 2017

Florentin Dincă

Naţionala feminină de baschet a României va întâlni sâmbătă, la Cluj, echipa similară a Turciei, semifinalistă la ultimul Campionat Mondial şi dublă medaliată la Campionatele Europene în ultimii ani. Ca o prefaţă a acestui duel, fetele noastre s-au inspirat din Scrisoare a III-a a lui Mihai Eminescu, şi au realizat afişe cu tentă războinică la adresa adversarelor otomane.

Miss Baschet în 2015, Romina Filip le promite fanilor naţionalei că pe teren ea şi colegele sale se vor transforma din prinţese în razboinice. Jucatoarele spera ca astfel Sala Polivalenta din Cluj să fie în premieră plină la un meci de baschet de feminin în Romania. Recordul precedent de 5000 fani datează din noiembrie de la meciul cu Bosnia. “Va fi cu sigurantă război cu Turcia şi vom lupta până în ultima secundă. Este un meci foarte dificil, dar avem încredere în propriile forţe. Daca suntem unite, putem furniza surpriza”, a declarat frumoasa Romina Filip.

Neobişnuite deloc cu biltzul aparatelor de fotografiat, Gabi Irimia şi mezina lotului Ana Ferariu (19 ani) au recunoscut că le e mult mai uşor pe parchet la antrenamente şi la meciuri. “Pentru mine a fost mai greu la sedinţa foto, nu e genul meu. Suntem foarte montate să obţinem un rezultat mare”, a spus şi Gabi Irimia.

România a învins în primele doua meciuri ale grupei, pe Bosnia şi peIsrael, iar acum, în cazul unei victorii puţin scontate totuşi cu Turcia, sa îşi obţină în mare măsură biletele pentru Campionatul European din 2017.

Foto: inguamphotos.com


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE