2020-08-10 19:32

Baschetbalistul Tony Parker este cel mai bine plătit sportive francez, devansându-i în acest top pe fotbaliștii Benzema și Ribery

 |  14:18
Baschetbalistul Tony Parker este cel mai bine plătit sportive francez, devansându-i în acest top pe fotbaliștii Benzema și Ribery

Florentin Dincă

Baschetbalistul lui San Antonio Spurs, Tony Parker, e fost cel mai bine plătit sportiv francez de anul, cu venituri de aproximativ 16 milioane de euro. Parker i-a devansat astfel pe celebrii fotbaliști Karim Benzema (Real Madrid, 15,8 milioane euro) și Frank Ribery (Bayern Munchen, 14,8 milioane euro).

Tony Parker a câștigat în 2014 titlul de campion în NBA cu San Antonio Spurs, însă nu și-a trecut în cont și Campionatul Mondial, acolo unde naționala “cocoșilor galici” a obținut doar medalia de bronz). Coordonatorul de joc al lui Spurs a încasat anul trecut 6,3 milioane de euro din contractele publicitare cu Renault, Peak, Le Halle sau Tissot. La aceasta se adaugă suma de 9,4 milioane de euro salariu și 300.000 euro prime.

TOP 3 MONDIAL

Pe plan mondial, cel mai bine plătit sportiv din lume a rămas boxerul american Floyd Mayweather (78,4 milioane de euro), urmat de fotbalistul portughez de la Real Madrid Cristiano Ronaldo (59,7 milioane de euro) și baschetbalistul din NBA LeBron James (54 milioane de euro), conform Forbes.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE