2020-01-27 05:38

Antrenorul naționalei, Florin Nini: “Încercăm să ne depășim condiția. Ne-am propus să ne calificăm din prima fază a grupelor”

 |  15:29
Antrenorul naționalei, Florin Nini: “Încercăm să ne depășim condiția. Ne-am propus să ne calificăm din prima fază a grupelor”

Florentin Dincă

Cu mai puțin de o lună înaintea startului Campionatului European de baschet feminin, oraganizat în premieră de țara noastră, împreună cu Ungaria, antrenorul naţionalei tricolore, Florin Nini, spune că obiectivul reprezentativei României este depășirea fazei grupelor.

"Una este să evoluezi împotriva unor adversare de calibru european, care îţi asigură un plus mare de experienţă în joc, şi alta este să evoluezi la un nivel în care ai doar câteva meciuri echilibrate pe sezon. Trebuie să fim optimişti şi să încercăm să ne depăşim condiţia. De aceea, la Eurobasket Women 2015 obiectivul trebuie să fie unul îndrăzneţ, nu ştiinţifico-fantastic şi să visăm la medalii, dar măcar unul realizabil. Noi ne-am propus să ieşim din prima fază a grupelor. Pentru asta, însă, trebuie să fim extrem de motivaţi şi să fim foarte atenţi, pentru că la acest nivel orice detaliu contează, iar pentru o clipă de neatenţie ajungi să treci rapid de la extaz la agonie. Şi invers", a declarat antrenorul Florin Nini, într-un interviu publicat pe site-ul oficial al FR Baschet.

Naţionala României se pregăşte pentru participarea la Campionatul European din 2015, care este organizat, în premieră, de România şi Ungaria, în ţara noastră urmând să se dispute meciurile din grupele A (la Timişoara) şi B (la Oradea), între 11-15 iunie. Meciurile din grupele C şi D se desfăşoară în Ungaria, acolo unde vor avea loc şi fazele superioare ale competiţiei, care se va încheia în 28 iunie.

Pregătirea naţionalei României include, până în 1 iunie, de când va fi cantonată la Timişoara, meciuri amicale la Bucureşti, cu Senegal (19 şi 20 mai) şi cu Italia (21 şi 23 mai), dar şi cu Rusia, Belarus şi Ucraina (turneu în Belarus, din 27 mai).

Echipa tricoloră face parte din grupa A, de la Timişoara, alături de echipele Franţei, Cehiei, Ucrainei şi Muntenegru, în timp ce la Oradea, în grupa B, vor juca Polonia, Grecia, Turcia, Italia şi Belarus.

Programul meciurilor (11-15 iunie, ora 18.00)

11 iunie: Muntenegru – Cehia şi Ucraina – Franţa (Timişoara), Polonia – Turcia şi Italia – Belarus (Oradea);

12 iunie: Cehia – Ucraina şi România – Muntenegru (Timişoara), Grecia – Italia şi Belarus – Polonia (Oradea);

13 iunie: Franţa – Cehia şi Ucraina – România (Timişoara), Polonia – Grecia şi Turcia – Belarus (Oradea);

14 iunie: Muntenegru – Ucraina şi România – Franţa (Timişoara), Italia – Polonia şi Grecia – Turcia (Oradea);

15 iunie: Franţa – Muntenegru şi Cehia – România (Timişoara) şi Belarus – Grecia şi Turcia – Italia (Oradea).


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-15Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE