2020-01-27 05:36

S.O.S MAI DISPARE O MARE CAMPIOANĂ. CSU Ploieşti nu mai are bani nici măcar să se înscrie în eşalonul secund al baschetului românesc

 |  17:38
S.O.S MAI DISPARE O MARE CAMPIOANĂ. CSU Ploieşti nu mai are bani nici măcar să se înscrie în eşalonul secund al baschetului românesc

Florentin Dincă

De 11 ori campioană în ultimii 12 ani în baschetul masculin, CSU Ploieşti, este în pragul colapsului, fiind ca şi dispărută din peisajul sportului românesc, exact ca marea echipă a handbalului, Oltchim Râmnicu Vâlcea. După ce Sebastian Ghiţă a luat decizia a sista plata milionului de euro pe care îl pompa în echipă anual, lucrurile au devenit de-a dreptul tragice la gruparea ploieşteană. A câştigat campionatul şi în acest sezon, dar acum se pregăteşte să tragă obloanele. Toţi jucătorii au plecat deja, iar în conturile clubului nu mai sunt bani nici măcar de înscriere în Liga 1, adică eşalonul secund al baschetului autohton.

CSU Asesoft Ploieşti a fost înfiinţată în anul 1998, promovând în Liga Naţională în 2002. După numai doi ani, formaţia ploieşteană a pus în vitrină primul trofeu de campioni. Iar de atunci, cu excepţia sezonului 2010/2011, când au cedat titlul printr-un coş marcat de clujeni în ultima secundă, “găzarii” nu au mai lăsat pe nimeni să ia titlul. O altă performanţă obţinută de Asesoft, unică în baschetul românesc, a fost câştigarea unui trofeu european. Se întâmpla în anul 2005, când FIBA Europe Cup, poposea la Ploieşti.  

“Important e ca echipa să nu dispară”

Preşedintele clubului, Ionuţ Georgescu, declara în urmă cu o lună că, în ciuda situaţiei financiare fără scăpare, clubul nu trebuie să moară.“În actualele condiţii, pare aproape imposibil. Este important ca acest proiect să continue, chiar dacă va fi un an de tranziţie. Adică o echipă mai slăbuţă, altfel decât ceea ce obişnuiam până acum, creată în mare parte de români. Din vară, echipa nu se mai numi Asesoft. Pentru care ce s-a construit până acum să nu se piardă este nevoie de implicare. Cel mai important este ca echipa să nu moară. La noi, sporturile de tradiţie au fost handbalul şi gimnastica. Fotbalul a venit în frunte datorită performanţelor generaţiei lui Hagi. Cei care acum câştigă milioane din drepturile TV o fac datorită performanţelor acelei generaţii. În baschet, cea mai bună echipă din România câştigă din drepturile TV, la finalul unui sezon, 15.000 euro”, a afirmat oficialul.

Primarul nici nu a vrut să audă

Echipa nu s-a înscris în cupele europene pentru sezonul 2015-2016, deşi primise un wild-card de participare. „Date fiind problemele financiare cu care se confruntă echipa, dupa retragerea sponsorului principal, oficialii clubului au trimis o scrisoare deschisă primarului Iulian Teodorescu şi Consiliului Local prin care au anunţat că echipa nu poate onora invitaţia ULEB pentru înscrierea in EuroCup şi, totodată, se află în imposibilitatea de a-şi mai desfăşura activitatea în Liga Naţională”, se arată într-un comunicat al grupării ploieştene. Acţiunea pare sortită eşecului, deoarece edilul oraşului nu a dat nici un semn de viaţă şi nici nu are de gând să dea vreunul în acest sens.

Sâmbătă, marş de susţinere

Pentru a sensibiliza autorităţile locale, fanii echipei sunt aşteptaţi în această sâmbătă, de la ora 10, la marşul care se va desfăşura pe Bulevardul Castanilor. “Vom pune împreună bazele unui lanţ uman al iubitorilor de baschet. Acum este momentul ca noi, cei care îndrăgim baschetul, să le schimbăm concepţia celor care ne conduc din birouri şi să facem tot posibilul pentru ca acest sport frumos să fie luat in seamp şi să fie susţinut la nivel de masă şi de performanţă! Vino şi tu, alături de prieteni, cunoscuţi, rude sau părinţi, sa umplem bătrănul bulevard cu dragostea pentru baschet, pentru sport şi pentru Ploieşti! Doar împreună putem agăţa prezentul de valorile unui trecut glorios, în ideea de a vorbi, din nou, despre viitor! Iar dacă unii vor să arunce la coş ceea ce noi iubim, suntem pregătiţi să le punem capac!”, se arată într-un manifest al suporterilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE