2020-02-29 00:02

NBA. Legendarul Kobe Bryant și-a anunțat retragerea la finalul acestui sezon. De data aceasta chiar vorbește serios

 |  12:07
NBA. Legendarul Kobe Bryant și-a anunțat retragerea la finalul acestui sezon. De data aceasta chiar vorbește serios

Florentin Dincă

Celebrul baschetbalist american Kobe Bryant și-a anunțat retragerea din carieră la finalul acestui sezon. Ajuns la 37 de ani și chinuit de mai multe probleme de sănătate, vedeta lui Los Angeles Lakers rămâne unul dintre jucătorii excepționali din NBA.

''Acesta este ultimul campionat din cariera mea'', a fost anunțul sec al lui Bryant, care a cucerit cinci titluri de campion în NBA cu Lakers (2000, 2001, 2002, 2009 și 2010), fiind totodată desemnat de două ori cel mai bun jucător al finalei NBA, și o dată al sezonului regulat. A ieșit de nouă ori în cea mai bună echipă din NBA, iar cu echipa națională a câştigat două medalii de aur olimpice (Beijing 2008, Londra 2012).

Într-o postare pe site-ul specializat The Players Tribune, Kobe a publicat o scurtă poezioară în care și-a anunțat finalul carierei, intitulată sugestiv – Dragă Baschet: “Acest sezon este tot ce mi-a mai rămas. Inima mea mai poate duce efortul. Mintea mea mai poate îndura. Dar corpul meu știe că e timpul să spun adio. Și e ok, sunt gata să renunț la tine. Așa că m-am decis să-ți spun acum, pentru ca amândoi să putem savura momentele pe care le mai avem împreună”.

Pe lângă numeroasele probleme medicale cu care s-a confruntat, deczia lui Bryan vine și în contextul sezonului sub orice critică al lui LA Lakers, cu doar două victorii în 14 meciuri. În luna mai 2015, managerul lui Los Angeles Lakers, Mitch Kupchak, declara că jucatorul a luat decizia de a se retrage din activitate la finalul sezonului 2015-2016, însă afirmațiile sale au fost dezmințite ulterior de Kobe Bryant.

În ultimele două sezoane, baschetbalistul nu și-a putut ajuta echipa decât în 41 de meciuri. Toți cei 20 de ani ai carierei sale a îmbrăcat doar tricoul galben al lui LA Lakers, echipă pentru care a marcat peste 32.000 de puncte, fiind clasat în ierarhia marcatorilor din NBA pe un onorant loc trei, în urma “monștrilor sacri” Karl Malone și Kareem Abdul-Jabar.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE