2020-08-13 06:11

Disperare la FR Box. Chetă pentru Campionatele Europene

 |  18:27
Disperare la FR Box. Chetă pentru Campionatele Europene

Delegaţia României pentru Campionatele Europene de box amator a plecat spre Bulgaria ca urmare a unei chete a membrilor Biroului Federal în condiţiile în care federaţia de specialitate are conturile blocate. Din cauza unor nereguli financiare, forul condus de Leonard Doroftei nu poate primi subvenţii de la Ministerul Tineretului şi Sportului, astfel că pentru cei cinci sportivi, patru antrenori şi un oficial să ajungă la Sofia, oficialii FR Box au scos din propriile buzunare aproximativ 5.000 de euro.

Conform vicepreşedintelui FR Box, Marcel Boboc, în acest moment se încearcă rezolvarea situaţiei pentru ca până la Mondialele de la Doha, pugiliştii calificaţi să nu mai aibă emoţii. “Toţi care se califică la mondiale vă promit că vor avea bani să meargă la mondialele de la Doha. Cu Dumnezeu înainte, ce să spun? Să minţim? Trebuie să ne zbatem, am ajuns oameni datorită boxului şi acum trebuie să întoarcem şi noi. Sperăm că problemele noastre se vor rezolva”, a spus Boboc în cadrul unei conferinţe de presă. Acesta a dezvăluit că delegaţia nu va fi însoţită de un medic tot din cauza problemelor financiare care au paralizat activitatea federaţiei.

La această competiţie, România va fi reprezentată de Răzvan Andreiana, la categoria 56 de kilograme, Marius Băluţă, la 60 kg, Florentin Niculescu, la 64 kg, Marian Piţa, la 69 kg şi Mihai Nistor (foto) la +91 de kilograme, sumele pentru deplasare fiind plătite personal de oficiali ai federaţiei.

“Avem cinci sportivi la europene, care este criteriul de calificare la mondiale, de unde se pot califica la Olimpiadă. Vrem să calificăm minim trei sportivi la mondiale, pentru că se califică de la locul şase în sus. Eu sper să cânte şi imnul şi să mai aducem măcar o medalie, sau două. Avem sportivi de valoare", a mai spus Boboc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE