2020-08-09 21:13

DUELUL SECOLULUI. Floyd Mayweather – Manny Pacquiao, duminică dimineață, ora 06.00, Pro TV și DolceSport

 |  12:36
DUELUL SECOLULUI. Floyd Mayweather – Manny Pacquiao, duminică dimineață, ora 06.00, Pro TV și DolceSport

Florentin Dincă

Tot mapamondul numără orele până la gongul de start al meciul ultimilor două decenii din box, Floyd Mayweather - Manny Pacquiao. Cea mai aşteptată confruntare din sport va avea loc duminică dimineaţă, în jurul orei 06.00, la MGM Grand Arena din Las Vegas. Mayweather este neînvins în 47 de meciuri, în timp ce Pacquiao are 57 de victorii şi cinci înfrângeri. Cei doi boxeri se vor bate cu trei titluri mondiale pe masa: WBA, WBC si WBO. Americanul le deţine pe primele două, iar filipinezul pe cel din urmă. Bursele cumulate ale celor doi boxeri faimoşi se ridică la 300 de milioane de dolari. Mayweather va primi aproximativ 180 de milioane, Pacquiao urmând a încasa undeva la 120 de milioane de dolari.

“A fost un drum lung, dar am ajuns în sfârşit în acest punct. Este cel mai bun împotriva celui mai bun. Pacquiao este unul dintre cei mai buni boxeri ai acestei ere. Este un meci pe care lumea nu trebuie să îl rateze, o confruntare incredibilă. M-am dedicat total, m-am antrenez enorm, mi-am forţat limitele, pentru că nu mi-am dorit niciodată atât de mult să câştig un meci. Şi sunt sigur că şi Manny îşi forţează limitele, pentru că şi el îşi doreşte la fel de mult victoria”, a spus Mayweather. La rândul său, Pacquiao vrea să-şi facă fericiţi conaţionalii: "Cred că pentru voi, fanii boxului, este ceea ce aşteptaţi de cinci ani. Nu pot să spun că este cel mai greu adversar, pentru că m-am confruntat deja în cariera mea cu Oscar de la Hoya, Juan Manuel Marquez, dar este totuși unul dintre cei mai redutabili. Încrederea mea este diferită față de alte meciuri: nu sunt nervos, nu sunt nerăbdător, am ceva de dovedit și îmi place să fiu outsider, pentru că asta îmi va permite exprimarea instinctului meu letal.

DUELUL SECOLULUI. Floyd Mayweather – Manny Pacquiao, duminică dimineață, ora 06.00, Pro TV și DolceSport
zoom
Recordul lui Marciano

Pugilistul american se gândeşte că mai are nevoie de doar două victorii pentru a egala recordul lui Rocky Marciano, cel care a terminat cariera neînvins (8 ani - 49 de victorii, 0 înfrângeri). Mayweather nu este un boxer care să caute cu tot dinadinsul KO-ul. Drept dovadă, a bifat doar două în ultimele 10 meciuri. Adversarul său este poziţionat la polul opus, un adevărat killer (38 de KO în 64 de meciuri).

DUELUL SECOLULUI. Floyd Mayweather – Manny Pacquiao, duminică dimineață, ora 06.00, Pro TV și DolceSport
zoom
3.017 smaralde pe centură

WBC va premia învingătorul meciului cu o centură placată cu aur, platină și 3.017 smaralde, care, conform zvonurilor, a costat în jur de un milion de dolari. Centura a fost confecţionată din piele de Ferrara şi are pe ea drapelele celor 167 țări afiliate la WBC, având încastrate 3.107 smaralde, dar și monede de aur cu efigiile lui Pacquiao, Mayweather, Muhammad Ali și Jose Sulaiman. Centura a fost adusă la Las Vegas sub escorta armatei mexicane.

DUELUL SECOLULUI. Floyd Mayweather – Manny Pacquiao, duminică dimineață, ora 06.00, Pro TV și DolceSport
zoom
Proteză de lux

Considerat unul dintre cei mai bogați şi extravaganţi sportivi din lume, Mayweather nu avea cum să rateze un asemenea eveniment. El va purta o proteză dentară încastrată cu diamante, aur şi bancnote de 100 de dolari. Lucrarea a fost executată de un faimos dentist din New York, pe numele său dr. Lee Gause. Şi totul a costat doar un mizilic, 25.000 de dolari.

Americanul e favorit la casele de pariuri

Pugilistul american este cotat drept favorit, cu o cotă de 1.50, în vreme ce filipinezul primește are o cotă de 2.75 la victorie. Conform specialiștilor, sunt șanse foarte reduse să vedem duminică dimineaţă un KO, cota pentru un meci la decizie fiind de doar 1.33.

COTE Victorie Mayweather - 1.50 Victorie Pacquiao - 2.75 Meci egal - 21.00

DUELUL SECOLULUI. Floyd Mayweather – Manny Pacquiao, duminică dimineață, ora 06.00, Pro TV și DolceSport
zoom
Arbitrul şi “judecătorii”

Cel care a fost desemnat să conducă lupta ultimilor decenii din box este Kenny Bayless, cel care i-a mai arbitrat pe cei doi de nouă ori până acum. Cu el la cenru, americanul i-a învins pe Maidana, Canelo, Mosley şi Oscar de la Hoya, în timp ce filipinezul a trecut de Bradley, Mosley, Cotto şi Juan Manuel Marquez, în timp ce Bayless a arbitrat şi la ultimul KO suferit de Pacquiao, cu Marquez. De asemenea, cei trei arbitri judecători vor fi celebrii Burt Clements, Dave Moretti şi Glenn Feldman.

Biletele au fost vândute în 60 de secunde

Biletele pentru această confruntare au avut preţuri cuprinse între 1.500 şi 10.000 de dolari, iar ele au fost vândute în 60 de secunde. Nici nu avea cum să se întâmple altfel, pentru că au fost disponibile doar 500 pentru publicul obişnuit, restul până la 17.000 fiind cedate pe bani grei diferitelor staruri din întreaga lume. Organizatorii au pus în vânzare şi bilete pentru cântarul oficial dinaintea meciului, acestea având valoarea de 10 dolari, urmând ca veniturile să fie donate.

Locaţie celebră

Lupta are loc în cea mai faimoasă arenă pentru astfel de evenimente. MGM Grand Arena din Las Vegas a fost până acum gazda celor mai tari meciuri de box din lume, şi nici acum nu va face excepţie. Din păcate pentru numeroşii iubitori ai boxului, incinta nu are decât 16.800 de locuri, la care se adauga scaunele ce vor fi instalate in jurul ringului, iar capacitatea totala va undeva în jur de 20.000 de locuri. Aici au avut loc meciuri celebre de box ca Mike Tyson - Evander Holyfield, Evander Holyfield -  Mike Tyson II, Oscar De La Hoya - Floyd Mayweather, Oscar De La Hoya - Manny Pacquiao, Floyd Mayweather - Saúl Álvarez.

DUELUL SECOLULUI. Floyd Mayweather – Manny Pacquiao, duminică dimineață, ora 06.00, Pro TV și DolceSport
zoom
Interpret inedit

Actorul Jamie Foxx va fi cel care va intona înaintea disputei imnul Statelor Unite ale Americii. Foxx, care este un mare fan al boxului, a câştigat premiul Oscar în 2005, pentru rolul principal din filmul biografic "Ray", în care l-a interpretat pe Ray Charles. În portofoliul său mai regăsim producţiile "Regatul", "Dreamgirls" şi musicalul "Soloist".

Floyd Mayweather

Vârstă - 38 de ani Poreclă– “Money boy” Înălţime - 1.73 m Meciuri - 47 Victorii – 47 (26 KO)   Manny Pacquiao

Vârstă – 37 de ani Poreclă “Pac Man” Înălţime - 1.69 m Meciuri - 64 Victorii – 57 (38 KO) Înfrângeri - 5 Remize- 2

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE