2020-07-03 23:14

Aranjament profesional, dar cu iz familial, la Ministerul Turismului

 |  11:58
Aranjament profesional, dar cu iz familial, la Ministerul Turismului

Fostul ministru al Turismului, constănțeanul Mircea Titus Dobre, a desființat, anul trecut, cele opt birouri de promovare turistică ale României din străinătate, pe motiv că funcționează ilegal, deși în programul de guvernare al PSD se menționa creșterea numărului acestora la 15.

Acum, PSD și fostul ministru Mircea Dobre vor să reînființeze birourile de promovare turistică din străinătate, prin crearea unui corp al atașaților de turism, cu grad diplomatic, sub directa îndrumare și coordonare a Ministerului Afacerilor Externe (MAE), vezi doamne, “cu scopul de a eficientiza activitatea celor opt reprezentanţe ale statului român”, pe care tot ei le-au desființat.

Însă, Dobre a decis ca atașații de turism trebuie selectați numai din rândul angajaților Ministerului Turismului. Ca atare, potrivit surselor noastre, la ora actuală, se cam știe cine va merge la birourile din străinătate și cărțile sunt deja făcute. Una dintre mutările care indică faptul că lucrurile sunt deja aranjate este revenirea lui Florentin Cotorobai pe postul de consilier al secretarului de stat Bogdan Gheorghe Tomoioagă.

De fapt, este doar o revenire fizică, pentriu că, în scripte, el figura tot la Tomoioagă, dar, în realitate, a fost tot timpul șeful de cabinet a lui Dobre. Normal și legal ar fi fost ca Florentin Cotorobai să plece odată cu Dobre, dar, beneficiind de această inginerie administrativă, a rămas în Ministerul Turismului. De ce? Pentru că el va fi unul dintre viitorii atașați de turism care vor merge la birourile de promovare turistică din străinătate care se vor deschide în acest an, iar Florentin Cotorobai este în pole position pentru biroul de la Roma.  

 

Uite finul, nu e finul!

 

Despre Florentin Cotorobai se spune că, înainte de a ajunge la minister, a fost barman în Piață Ovidiu din Constanța și este finul lui Mircea Dobre, deși el neagă rudenia cu fostul ministru, recunoscând doar că „a fost manager al unui bistro în Piață Ovidiu din Constanța”. Fostul ministru nici nu infirmă, nici nu confirmă că Florentin Cotorobai îi este fin, declarând că „potrivit legislației în vigoare și cutumelor internaționale, selecția consilierilor unui ministru este o problemă personală a demnitarului în cauză" și „funcția acestora este în primul rând una (...), referitoare numai la ministrul respectiv și durează atât timp cât acesta ocupă respectivul portofoliu”.  

Și uite așa, finul, sau nefinul, lui Dobre, fost barman ori manager de bistro în Constanța, poate ajunge peste noapte atașat de turism la Roma, promovând turismul românesc pe meleaguri italiene!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz