2020-06-07 00:35

Cât mai rămâne tehnocratul lui Cioloş vătaf la Achizițiile Publice

 |  10:34
Cât mai rămâne tehnocratul lui Cioloş vătaf la Achizițiile Publice

De doi ani de zile, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) este condusă de către botoşăneanul Bogdan Pușcaș, fost consilier a lui Dacian Cioloş. Surprinzător, deși a fost pus pe vremea tehnocraților, Pușcaș a rămas în continuare la butoanele instituției, deși PSD a avut și are câțiva contracandidați redutabili pentru acest post.

Una dintre explicațiile menținerii lui Bogdan Pușcaș în fruntea ANAP constă în rebranduirea sa politică. Potrivit informațiilor noastre, boss-ul Achizițiilor Publice a trecut din barca tehnocrată în cea a PSD, fiind susținut de către organizația PSD Maramureș, dar și de către PSD București. Cum s-a ajuns ca PSD Maramureș să-l susțină pe Bogdan Pușcaș, școlit ani buni la PDL, rămâne pentru moment un mister. Dar, nu mai este nici un mister faptul că el a lucrat o perioadă de timp pentru UTI, deși nu și-a trecut și în CV acest lucru. De exemplu, numai pentru o lună lucrată la UTI, el a fost remunerat cu vreo 10.000 de lei, ceea ce înseamnă peste 2.000 de euro. Însă, Bogdan Pușcaș, și-a trecut în CV faptul că, între februarie 2011 și decembrie 2012, a lucrat la Direcția Achiziții și Administrativ din cadrul Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, fiind implicat direct “în toate procedurile de achiziții desfășurate pe 16 din proiectele POSDRU”. Practic, el a ajuns în Ministerul Educației pe vremea lui Daniel Funeriu și a fost menținut până la finele lui 2012 de pesediştii Liviu Pop și Ecaterina Andronescu. Pușcaș a fost remunerat, numai pentru implicarea în trei proiecte, până în decembrie 2015, deși el plecase din Ministerul Educației de trei ani. Astfel, pentru cele trei proiecte POSDRU, Bogdan Pușcaș a încasat 108.519 lei, adică vreo 25.000 de euro.

O altă posibilă explicație a menţinerii sale în fruntea ANAP, şi a susținerii oferite de PSD Maramureș, ar putea veni de la actualul ministru al Educației, Liviu Pop, cu care Pușcaș se laudă că este în relații foarte bune, la fel cum se lăudă că este prieten bun cu Eugen Orlando Teodorovici, fostul șef al Fondurilor Europene și probabil viitor ministru în Guvernul Dăncilă.

Rămâne de văzut dacă Bogdan Pușcaș va trece și de evaluarea lui Dragnea, ca să fie menținut și în continuare pe post.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine