2019-10-23 21:02

Cercetătorii dau în clocot

 |  20:06
Cercetătorii dau în clocot

Directorii institutelor de cercetare se tem că vor fi scoşi forţat la pensie. Bursa Zvonurilor a aflat că secretarul de stat Mihai Dima , şeful Cercetării, a lansat deja teamă şi nesiguranţă în rândul oamenilor de ştiinţă, care se tem de noile schimbări, pe motiv că vor fi numiţi în funcţii de conducere ,,prietenii” politici ai guvernanţilor sau ai majorităţilor care se vor crea din 2017 care nu au nimic de-a face cu cercetarea.

Noile schimbări ale directorilor generali de institute se vor opera în baza HG 576 din 10 august 2016 privind metodologia de concurs pentru ocuparea funcţiei de director general la Institutele Naţionale de Cercetare şi Dezvoltare, care ar îngrădi dreptul cercetătorilor să mai fie directori dacă se află la vârsta pensionării, spun ei. Ei susţin că oamenii cu experienţă nu pot fi eliminaţi pe simplul motiv că au o vârstă înaintată. Pe de altă parte, sunt unii directori care “uită” să se mai pensioneze, deşi profesional nu mai performează. Actul normativ nu prevede nicio discrimare pe motivul vârstei candidaţilor. Se pare că este vorba despre o condiţionare transmisă verbal actualilor directori cu vârste înaintate. Aceştia îl regretă acum pe Adrian Curaj, care, spun ei, a reuşit să crească bugetul Cercetării cu aproape 30%, şi îl blamează pe ministrul Mircea Dumitru care a rectificat negativ bugetul în luna august. Generaţia directorilor de peste 60-70 de ani invocă doctoratele luate “pe genunchi” ale candidaţilor de 30-40 de ani şi pe plagiatori, care nu vor face cercetare reală, ei fiind interesaţi doar să îşi aducă proprii oameni în sistem pentru crearea grupurilor de interese specifice.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-09Parerea ta...

CERCETATOR NEPENSIONABIL
04 Oct 2016

Pentru Z.P. Este o mare eroare de informare. Nu e vorba de bursa zvonurilor, ci de lege care nu a fost respectata pana in prezent. Legea 319/2003 spune clar ca cercetatororii gradul I pot ramane dupa varsta pensionarii doar pentru activitati de cercetare -dezvoltare !! Adica pe post de CSI fara sa mai aiba functii de conducere/administrative !!! 1) Cercetătorii ştiinţifici gradul I pensionaţi pot desfăşura, în condiţiile legii, activităţi de cercetare-dezvoltare, salarizate prin cumul sau prin plata cu ora. (2) La cerere, cercetătorii ştiinţifici gradul I pot fi menţinuţi în continuare în funcţii de cercetare-dezvoltare, după împlinirea vârstei legale de pensionare, cu aprobarea anuală a consiliului ştiinţific. Deci este exact invers, brontozaurii care au sifonat fonduri de C-D timp de 20-25 de ani si nu au facut nimic decat afaceri in scop personal din pozitia de directori generali de institute sunt disperati din acesta cauza !!! De altfel, in anii "90 aveau in jur de 45 de ani si nu au mai facut cercetare adevarata cand s-au vazut directori. Adica au castigat pana prin anul 2009 proiecte in competitii trucate. Iar acum nu se mai poate si nici nu mai au sanse pentru ca nu au publicatii serioase si nici echipe de profesionisti. De altfel, unii au apartenenta politica si pe baza asta au fost tinuti in functie cu derogari. D-l Dima nu are nici o vina, este un cercetator adevarat, spre deosebire de gasca din Politehnica (Curaj, Costoiu, Abramburica, etc) care a fost un grup organizat de smecheri ce au patronat sifonarea organizata a fondurilor publice de cercetare pentru folosul lor. !!! Practic se intampla similar cu universitatile, si acolo erau prof care ramaneau in functie de conducere pana erau scosi pe nasalie.... Nu mai merge, nu se poate progresa cu astfel de personaje, au ajuns la saturatie !!! Exista oameni noi, cu doctorate neplagiate, facute aici sau in afara, profesionisti de secolul 21 care au tot dreptul sa preia bu
CERCETATOR NEPENSIONABIL 2
04 Oct 2016

Exista oameni noi, cu doctorate neplagiate, facute aici sau in afara, profesionisti de secolul 21 care au tot dreptul sa preia butoanele spre folosul ROMANILOR SI ROMANIEI !!!!
IN PLUS
04 Oct 2016

Legea da dreptul la maxim 2 mandate consecutive de 4 ani (adica 8 ani in total), in pozitia de director general de institut national. Faceti sapaturi stimate Z. P. si vedeti cati directori generali de institute sunt in functie de peste 15 ani, cu tot felul de derogari !!!
@IN PLUS - CERCETAREA AGRICOLA
05 Oct 2016

Situatia este similara in cercetarea agricola!! Cei mai multi directori de institute si statiuni ale ASAS sunt in functie de director de 15-20 de ani cu tot felul de derogari si in urma unor concursuri masluite - cu un candidat/post scos la concurs .....Iar presedintele ASAS, bolsevicul Gheorghe Sin, este condamnat definitiv cu suspendare in dosarul Voiculescu-ICA....Cu astfel de hahalere defilam in continuare ??? CATEGORIC NU !!
RODION
18 Mai 2017

In toate institutele de cercetare ar trebui verificat modul cum s-au facut angajarile si daca au fost respectate conditiile. Exista si acum cercetatori angajati de 10-15 ani fara concurs si care au si grade stiintifice fara doctorate si apoi au devenit si directori. Pana s-a ajungem la adevar si corectitudine va mai trece 100 de ani, ca peste toate domeniile din Romania.
SCOT MORRISON
05 Iun 2017

Do you need a loan? Do you need financial help? Does your firm, company or industry need financial assistance? Do you need finance to start your business? Do you need finance to expand your business? Do you need personal loan? Please, contact us for more information
SCOT MORRISON
05 Iun 2017

Do you need a loan? Do you need financial help? Does your firm, company or industry need financial assistance? Do you need finance to start your business? Do you need finance to expand your business? Do you need personal loan? Please, contact us for more information
ALICE
16 Oct 2017

Cercetatorii nu se pensioneaza niciodata, ci pleaca in vesnicie direct din aceasta functie. Guvernantii au decis ca nimeni nu poate inlocui cercetatorii cu varste cuprinse intre 65 si 100 de ani caci moare natiunea fara ei. Daca tot au muncit 50 de ani si au cumulat pensia cu salariul vreo 10 ani, ar fi cazul sa se bucure de pensie. Poate vine postasul sa le aduca pensioara si ei nu sunt acasa, ci dorm linistiti in biroul lor de directori de la vreun institut de cercetare. Chiar daca sunt senili, sclerozati sau au Alzheimer, cercetatorii sunt sacri.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray