2019-11-15 00:38

Cum a boicotat șeful PSD Brașov lansarea unui proiect european de 2,5 miliarde de euro

 |  13:36
Cum a boicotat șeful PSD Brașov lansarea unui proiect european de 2,5 miliarde de euro

La începutul acestei săptămânii, în Cetatea fortificată din Făgăras, primarii a 33 de localități din județele Sibiu și Brașov, în prezența comisarului european pentru politici regionale, Corina Crețu, au participat la înființarea Microregiunii Țara Făgărașului.

Acest proiect de înființarea a acestei microregiuni este de fapt o strategie de dezvoltare a orașelor și satelor de la nord de crestele Făgărasilor, ce vizează construirea unei autostrăzi sau un drum expres între cele două reședințe de județ și a unui drum de mare viteză între Mândra (jud. Brașov) și Selimbăr (jud. Sibiu) cu bani europeni. Ideea principală a acestei microregiuni este cooperarea dintre primării și atragerea de fonduri europene pentru proiecte benefice unor zone mai largi, iar bugetul pentru implementarea strategiei de dezvoltare a Microregiunii Țara Făgărasului se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Din microregiune fac parte 33 de localițăți, dintre care orașele Avrig și Tălmaciu din județul Sibiu și Făgăras și Victoria din județul Brașov, precum și 29 de comune: 19 dintre acestea sunt din județul Brașov (Beclean, Cincu, Drăguș, Hârseni, Lisa, Mândra, Părău, Comăna, Recea, Șercaia, Șinca, Șinca Nouă, Sâmbăta de Sus, Şoarş, Ucea, Viştea, Voila, Jibert, Ticuş) și zece din județul Sibiu (Cârțișoara, Cârța, Arpașu de Jos, Porumbacu de Jos, Avrig, Racovița, Turnu Roşu, Tălmaciu, Şelimbăr, Boiţa, Bruiu, Roșia).

Numai că lansarea acestui proiect a fost umbrită de scandalurile politice de la nivel național care s-au răsfrânt și la nivelul celor două județe. Astfel, potrivit informațiilor, liderul organizației PSD Brașov, Marius Dunca, le-a interzis primarilor PSD să participe la lansarea acestui proiect, și cei mai mulți s-au conformat, pentru simplul motiv că la evenimentul din Cetatea fortificată din Făgăraș va participa Corina Crețu, Victor Ponta, Ioan Rus, adică reprezentanți ai Pro România, dar și anumiți edili și reprezentanți PNL.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray