2020-08-14 18:01

Cum a evoluat Toma Petcu de la „Butoane”, în Giurgiu, la minister în București

 |  15:50
Cum a evoluat Toma Petcu de la „Butoane”, în Giurgiu, la minister în București

Celebru mai mult prin gafe decât prin activitatea sa de ministru al Energiei, Toma Petcu - demnitarul care se scuza recent că nu știe dacă s-a scumpit benzina la pompă, pentru că el nu are carnet și nici nu e șofer – are un CV ușor dezlânat, dar care la o privire mai atentă relevă amănunte interesante despre activitatea sa anterioară, la Giurgiu.

Așa cum „Bursa zvonurilor” dezvăluia recent, Toma Petcu a condus, prin 2011 – 2012, două companii ale miliardarului Ioan Niculae - Giurgiu Port SA și al Giurgiu Nav SA – în acea perioadă fiind văzut destul de des la volanul mașinii magnatului, semn că renunțarea la șoferie este de dată mai recentă, dacă este...

Oraș mic, magnați puțini, așa că nu e de mirare că înainte să ajungă la volanul mașinii lui Niculae, Toma Petcu a muncit o vreme la „Butoane”, clanul de interlopi care controlează tot orașul. Mai exact, în 2007- 2008, Toma Petcu, inginer constructor de meserie, a fost șef de șantier la SV Lotus Giurgiu, firmă de construcții dispărută între timp, dar care atunci aparținea omului de afaceri Stelian Ficleanu.

Care Ficleanu, a fost arestat în 2012 împreună cu încă vreo 40 de persoane, într-un uriaș dosar de evaziune care viza clanul „Butoane”, precum și diverși politicieni și angajați ai ANAF care îi ajutau pe interlopi.

Timpul a trecut, însă relațiile de clan se pare că au rămas. Iar lucrurile încep acum să se repete. Chiar zilele acestea, DIICOT a anunțat efectuarea a 30 de percheziții în Giurgiu vizând destructurarea clanului „Butoane”, acuzat de cămătărie, șantaj, fals, înșelăciune, spălare de bani, proxenteism și trafic de minori. Poate nu e nimic grav și „Butoanele” sunt curate ca lacrima. Dar oricum, nasol anturaj dom’ ministru!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-01-09Parerea ta...

ALEXANDRESCU
06 Oct 2017

Va rog sa verificați și cum ii cara servieta fostului primar infractor Lucian Iliescu .. pe timpul când era consilier local la Primăria Giurgiu.. Și deasemenea cum a gestionat toți banii murdarii veniți dintr-o firma a lui Nicolaie in firma lui Radu Iliescu ( copilul lui Lucian Iliescu) aproximativ 500 000 euro ..
ALEXANDRU GABRIEL
01 Ian 2018

Sa il verifice si pe camatarul de Mihnea Boerescu care da in cap cu toporul la oameni. Face avere din santaj camatarie hotie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz