2020-06-05 23:06

Cum descurajează Guvernul Ponta crearea de noi locuri de muncă, deşi zice invers

 |  18:13
Cum descurajează Guvernul Ponta crearea de noi locuri de muncă, deşi zice invers

Bursa Zvonurilor era cât p-aci să laude ultimele realizări ale Guvernului Ponta, mai precis reducerea CAS şi creşterea salariului minim. Când, ţuşti în faţa ochilor un calcul făcut de un prieten al ei, al Bursei.

La un salariu minim brut de 900 de lei, cu CAS de 20,8%, angajatorul plătea la stat 250 de lei. La un salariu minim brut de 975 de lei, cu CAS de 15,8%, angajatorul va plăti la stat 221 de lei, plus cei 75 de lei adăugaţi salariului. Aşadar şi prin urmare, un salariat plătit cu salariul minim îl va costa în plus pe angajator 46 de lei. Concluzia: Guvernul Ponta a încurajat crearea  de noi locuri de muncă ceva de speriat. O fi campanie electorală, dar nu toţi românii înghit pe nemestecate ce le serveşte candidatul-premier dimineaţă, la prânz şi seara.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-16Parerea ta...

MDA...
14 Oct 2014

cam asa se procedeaza! Dar o fac demult si, nu numai ei - toti care-au fost la guvernare, in special PSD-ul! Iti arunca praf in ochi sub forma de procente (la pensii sau salarii), zicand ca-i praf de stele (verzi)! Draga Bursa, tu stii mai bine decat toti si cred ca esti de acord cu mine ca, meseriasii din sistemul politic postdecembrist au fost psd-stii, dar si cei mai diabolici in gandire si-asuprire… migrand apoi – spre alte partide, dedandu-I pe toti la aceeasi MAGARIE financiaro-economica: maresc cu 3 lei - trambitati nevoie mare pe la televiziune, urmand sa-ti ia apoi din mana (deci, din buzunar) mai mult decat face...
D-AIA N-O SA MOARA
14 Oct 2014

economia subterana! D-aia guvernantii zic/cred/devenind convinsi ca se poate trai atat de mizerabil in Ro.pentru ca, nu-i asa…statisticile arata ca SE POATE, cel putin…PE HARTIE! D-aia patronii vor plati STRICT salariul minim pe economie impus, datorita darilor exorbitante pentru Stat, dand 'din mana' ceva mai mult angajatilor...carora sa le-ajunga atat cat sa nu moara de foame si/sau sa plece, afumati cu ideea vechimii in munca, prin expresia depasita si inexacta “cu carte de munca”! Care carte de munca, frate?! Ca aud la fel si la televizor! Decretul 92 din 16 aprilie 1976 a fost abrogat prin OUG nr. 148 din 04/11/2008 ,cartile de munca fiind scanate potrivit REVISAL!
BURSA DRAGA!
14 Oct 2014

N-ar fi rau sa faci niste sapaturi pe viitor, la alta forma DE ABUZ referitoare la rapoartele REVISAL care nu reflecta realitatea functiilor din contractele de munca, cu raportul Revisal/persoana! N-ar fi greu sa ne imaginam in cazul plecarii dintr-o unitate, ce FORMA de justificare a vechimii in munca a celor care-au lucrat in formulele cunoscute (la particular sau la stat) va fi abordata si, ce ti se va inmana la plecare (nu mai zic, de pensionare)! Prin ce anume, se va face?! Prin adeverinte de vechime, date de unitatea emitenta la care s-a lucrat ( la fel ca in cazul cadrelor militare) sau prin cozi si cereri interminabile PE BANI la Oficiile fortelor de munca?!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine