2020-01-26 00:39

Cum promovează TUDOSE la ANCOM un fan al protestelor anti-PSD

 |  14:54
Cum promovează TUDOSE la ANCOM un fan al protestelor anti-PSD

O serie de executivi ai ANCOM - puternica instituţie care reglementează piața telecom şi a serviciilor poştale, estimată la peste 4 miliarde de euro -, au fost schimbați din funcții în urmă cu câteva luni, ca urmare a unei ample reorganizări decise de noul preşedinte al insituției, Adrian Diţă.

Situație normală, care se petrece în multe instituții publice atunci când vine un nou șef, mai ales dacă acesta are idei noi pe care își dorește să le aplice alături de o echipă de încredere.

Ce este ciudat, este faptul că zilele acestea s-a aflat că doi dintre directorii executivi abia demiși de Diță, Eduard Lovin și Bogdan Iana, sunt acum propuși de premierul Tudose să devină vicepreședinți ai ANCOM, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Propunerea a fost deja trimisă Parlamentului, iar în următoarele săptămâni este așteptat un vot în plen.

Cum se va derula votul nu știm, dar adevărata întrebare este de ce vine premierul Tudose cu aceste propuneri împotriva curentului, având în vedere că Adrian Diță a motivat la momentul respectiv demiterea celor doi și, mai mult, el a fost propus și votat la șefia ANCOM chiar de către coaliția aflată la guvernare.

Filiera PDL

În schimb, unul din foștii directori, Eduard Lovin, propus acum de Tudose să ajungă vicepreședinte, se pare că a fost „plantat” și „cultivat” în ANCOM pe filieră PDL, fiind mai nou și un mare fan al protestelor anti-PSD și anti-Guvern care au avut loc în iarnă, în Piața Victoriei.

E plin Internetul de dovezi în acest sens, inclusiv sub forma unor fotografii postate pe Facebook și ajunse zilele acestea în spațiul public, via Parlament.

La rândul său, Bogdan Iana, celalalt director demis și propus acum vicepreședinte la ANCOM, se află într-o situație cel puțin stranie din punct de vedere juridic. Conform informațiilor oficiale disponibile online, în timp ce se muncește să revină ca vicepreședinte la ANCOM, Iana se află din 11 septembrie în litigiu cu instituția, el depunând la Tribunalul București o contestație la decizia de concediere. Adică se judecă chiar cu Autoritatea pe care vrea să o conducă!

”Bursa zvonurilor” abia așteaptă să vadă cum se va termina acest circ, în care Guvernul se preface că nu știe ce propune, iar Parlamentul se preface că nu vede care ar fi problema. Ar fi chiar comic, dacă nu ar fi vorba de o instituție strategică a statului!


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-09-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine