2019-07-24 06:11

De ce tergiversează Bogdan Chirițoiu finalizarea investigațiilor privind cartelul agențiilor de turism

 |  00:54
De ce tergiversează Bogdan Chirițoiu finalizarea investigațiilor privind cartelul agențiilor de turism

Consiliul Concurenţei, condus de către Bogdan Chirițoiu, a demarat, în aprilie 2016, o investigaţie privind o posibilă încălcare a regulilor de concurenţă pe piaţa comercializării produselor turistice şi a pachetelor de servicii turistice prin agenţii de turism.

Ulterior, în luna iunie 2017, Consiliul Concurenţei a extins investigaţia declanşată pe piaţa comercializării produselor turistice şi a pachetelor de servicii turistice prin agenţiile de turism, investigând, între alţii, şi agenţiile Nova Travel (touroperatorul Eurolines Group România), Prestige Tours International, Charter Broker şi Prompt Service Travel Company (touroperatorul Cocktail Holidays). „Investigaţia privind agenţiile de turism a fost extinsă în acest an şi va fi gata anul viitor, la mijlocul anului viitor. Suspectăm că touroperatorii s-au înţeles între ei ca să limiteze discounturile companiilor care revând pachetele turistice”, declara, în iunie anul trecut, preşedintele autorităţii de concurenţă, Bogdan Chiriţoiu. Dar, am ajuns la jumătatea anului 2018 și Consiliul Concurenței n-a făcut publice rezultatele investigatiilor. De ce? Potrivit informațiilor noastre, președintele Bogdan Chirițoiu tergiversează finalizarea investigațiilor pentru simplul fapt că este bun prieten cu câțiva patroni de agenții de turism, dar și pentru că a extins verificările la nivelul companiilor aeriene care operează chartere.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-28Parerea ta...

Doresc sa comentezCITESTE SI...

Ineditele rețete baltice de atragere a turiștilor străini Insipidul ministru al Turismului de la noi, inginerul silvic Bogdan Trif, a anunțat că, anul trecut, România a cheltuit pentru participarea la 20 de manifestări expoziționale internaționale suma de 7.799.336,95 de lei, ceea ce a însemnat circa 1.700.000 de euro
15 Iul 2019

PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray