2020-07-13 07:49

De ce vrea Bădălău să-l demită pe șeful de la Protecția Consumatorului

 |  21:19
De ce vrea Bădălău să-l demită pe șeful de la Protecția Consumatorului

Baronul de Giurgiu, Niculae Bădălău, demonstrează pe zi ce trece că a conduce Ministerul Economiei este o pălărie prea mare pentru el.

Iar o ultimă dovadă că este depășit de problematica instituției pe care o păstorește a „bifat-o”, joi, la conferința de presă privind activitatea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului (ANPC). Șeful ANPC, Marius Pîrvu, a fost extrem de iritat când a fost întrebat de faptul că instituția pe care o prezidează a refuzat să înscrie țara noastră într-un proiect european privind cercetarea dublului standard în industria alimentară. 

Ulterior, când a luat cuvântul, Bădălău a spus că n-a știut despre proiect, având multe domenii de gestionat în minister, dar că se va informa. Apoi, pe un ton mai apăsat, ministrul Economiei i-a cerut lui Marius Pîrvu să le prezinte cât mai curând jurnaliștilor concluziile studiului ANPC, dar să o facă „mai calm, că e mai bine". Practic, prin acest reproș, Bădălău a lăsat de înțeles că nu îi place să pice de fazan, că e orgolios și, ca atare, zilele lui Marius Pîrvu în fruntea ANPC sunt cam pe sfârșite. Baronul de Giurgiu are ceva experiență când vine vorba de schimbarea șefului ANPC. Astfel, la sfârșitul lunii martie 2018, când Bogdan Pandelică a fost înlocuit de Marius Pîrvu, în contextul evaluării coaliției PSD-ALDE privind activitatea secretarilor de stat și a șefilor de instituții publice, Niculae Bădălău, care era președintele executiv al PSD, a declarat că „Guvernul a analizat activitatea secretarilor de stat, inclusiv pe cea a domnului Pandelică, având rang de secretar de stat, iar acesta nu și-ar fi îndeplinit sarcinile la ANPC”. Potrivit informaţiilor noastre, Bădălău ar cam vrea să-l schimbe pe Marius Pîrvu, dar va trebui să negocieze cu organizația PSD Argeș, întrucât postul de la șefia ANPC a fost atribuit acestei organizații, conduse de Șerban Valeca. Printre cei care vizează conducerea ANPC se numără și actualul vicepreședinte impus de ALDE, Liliana Mincă, nimeni alta decât fina lui Dan Voiculescu. Cum baronul de Giurgiu are mare trecere la televiziunile lui Voiculescu, iar prietenii știu de ce, n-ar fi exclus ca fina mogulului Voiculescu să preia șefia ANPC, mai ales că și premierul Viorica Dăncilă n-are de ce să se opună. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-01



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE


Autocar



Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz