2019-11-18 09:21

Emil Boc, păcălit de Gheorghe Iaciu

 |  20:34
Emil Boc, păcălit de Gheorghe Iaciu

De ani buni, Primăria Clujului pierde regulat milioane de euro din relaţia comercială cu versatila societate de construcţii IMPACT. Edilul-şef, Emil Boc, deşi are cunoştinţă de faptul că administraţia Clujului are un litigiu de 52 de milioane de euro cu IMPACT, nu a schiţat un gest că ar dori să facă plângere penală împotriva şmecherilor care coordonează dezvoltatorul imobiliar certat cu legea.

De curând, Gheorghe Iaciu (foto), patronul centrului comercial Doraly şi cel mai mare acţionar al SIF Muntenia, a devenit şi cel mai important acţionar al dezvoltatorului imobiliar IMPACT, cumpărând 38,05% din acţiunile companiei. Acum, Iaciu a ajuns să deţină peste 33% din acţiunile IMPACT. Conform legislaţiei care reglementează piaţa de capital, Iaciu este obligat să lanseze o ofertă de preluare pentru titlurile celorlalţi acţionari minoritari IMPACT. Iaciu are la dispoziţie două luni, începând cu data de 16 iulie 2013, data când a ajuns să deţină peste 33% din IMPACT.

Gheorghe Iaciu are un plan diabolic! Când va deveni noul proprietar va solicita delistarea de la bursă a societăţii IMPACT şi, pentru a evita orice scandal media, va despăgubi micii acţionari. Înainte de a da lovitura finală, Iaciu va trece activele libere de gaj deţinute de IMPACT pe alte firme. În momentul în care IMPACT va deveni o searbădă amintire, Gheorghe Iaciu va începe o dezvoltare imobiliară în Bucureşti. Desigur, cei înşelaţi de IMPACT şi cu procesele pe rol vor rămâne cu buza umflată. Printre păcălici se număr şi Emil Boc cu frumuşica sumă de 52 de milioane de euro. Vă întrebaţi cine va plăti paguba? Ei bine, nu ex-premierul Emil Boc, ci sutele de mii de clujeni!

Curent pe bază de telefon

Oficial, tot curentul electric produs în România se vinde şi se cumpără pe bursa de energie, care asigură o transparenţă mulţumitoare pentru activităţile pe care le asigură. În principiu, este vorba de cerere şi ofertă. Neoficial, tranzacţiile sunt dirijate, pentru că cei mai importanţi participanţi sunt marii producători de stat. Totul se petrece pe bază de telefon de la minister, adică de la Departamentul pentru Energie. Fără acest “imbold”, şefii companiilor de stat nu fac nimic.

Ca dovadă stă evoluţia consumului de energie electrică. Până acum câteva săptămâni, Hidroelectrica, în plină insolvenţă determinată în special de aranjamentele cu băieţii deştepţi, asigura cea mai mare cantitate de energie dintre toţi producătorii din ţară. Până când au început mişcările de protest din partea minerilor, indiferent că este vorba de huilă sau lignit. Imediat, termocentralele au început să producă din plin, ca să poată consuma cărbunele extras de mineri.

Ion Ariton și Florin Popescu, pași spre Mișcarea Populară

Ion Ariton, președintele PDL Sibiu, și Florin Popescu, fostul lider PDL Dâmbovița, amândoi susținători ai moțiunii Elenei Udrea la șefia PDL, își plănuiesc intrarea în Mișcarea Populară, ca apoi să intre și în viitorul Partid Popular. Popescu a fost înlăturat de la șefia PDL Dâmbovița, pe motiv că organizația județeană nu funcționa, dar el a susținut că a fost demis, pentru că nu i-a răspuns la telefon lui Gheorghe Flutur. La rândul său, Ion Ariton,  fost ministru al Economiei, plănuiește o plecare din PDL, poziţia sa în partid fiind tot mai precară, după ce Udrea a pierdut alegerile pentru șefia partidului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-23

In legatura cu acest articol...

Iulia Albu, curtată de un afacerist
Parerea ta...

DAN ORADEANUL
22 Iul 2013

Art. 206(Legea pietei de capital) (1) Urmare a derulării unei oferte publice de cumpărare adresată tuturor acţionarilor şi pentru toate deţinerile acestora, ofertantul are dreptul să solicite acţionarilor care nu au subscris în cadrul ofertei să-i vândă respectivele acţiuni, la un preţ echitabil, dacă acesta se află în una din următoarele situaţii: a) deţine acţiuni reprezentând mai mult de 95% din capitalul social; b) a achiziţionat, în cadrul ofertei publice de cumpărare adresată tuturor acţionarilor şi pentru toate deţinerile acestora, acţiuni reprezentând mai mult de 90% din cele vizate în cadrul ofertei. Deci chiar 95% tot nu va detine Iaciu vreodata! Sau mai stii ce face Andrici?
ALIN
22 Iul 2013

Avocatul Impact care a consiliat aceasta smecherie nu este nimeni altul decit Danut Vladescu,colegul de banca a lui Ponta .Avind in vedere ca Danut a consiliat Impact in marile tepe pe bani publici din Ardeal (Oradea si Cluj)putem trage concluzia ca presedintele demis ANRMAP a fost pus lup paznic la oi.
MIREL
22 Iul 2013

Scenariul este dezvaluit si in Gazeta de Cluj, mai mult intrun fel Boc a fost somat sa faca plangere penala impotriva Impact. Dar Boc ca orice marioneta politica asteapta probabil ordin de la stapanire daca sa faca sau nu ceea ce trebuia sa faca de mult. Delistarea Impactului de catre Iaciu este probabil un praf aruncat in ochii altora pentru ca pentru dezvoltarea imobiliara urmarita in Greenfiled are nevoie de sprijin finaciar puternic pe cale sa il obtina! Are insa prea multe de rezolvat cu mostenirea de la Popp & Sandulescu, un cartier cu probleme de structura; zeci de procese pe civil si mai ales dosare penale unele tinute pe loc de Parchete la cererea expresa Impact. Ex: Parchet Sector 1 Dosar penal 7847/P/2009
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray