2020-07-03 23:22

EXCLUSIV. Impunerea lui Vasile Ciurchea la CNAS, promovată de PSD și girată de Pro România

 |  13:31
EXCLUSIV. Impunerea lui Vasile Ciurchea la CNAS, promovată de PSD și girată de Pro România

Numirea pensionarului militar Vasile Ciurchea, de către premierul Viorica Dăncilă, la conducerea Casei Naționale de Asigurări de Sănătate (CNAS), a generat un scandal mediatic de pomină.

De fapt, este vorba despre o revenire a acestuia, întrucât, în iulie 2014, premierul de atunci, Victor Ponta, acum lider la Pro România, l-a numit pe Vasile Ciurchea în funcția de președinte al CNAS, la propunerea ministrului Sănătății de la acea vreme, Nicolae Bănicioiu, acum vicepreședinte Pro România. Practic, în 2014, Ciurchea venea la conducerea CNAS din postura de vicepreședinte al al Grupului Polisano din Sibiu, grup implicat în afacerea rețetelor oncologice false. Mai trebuie precizat că, pensionar militar fiind, Vasile Ciurchea a fost angajat consilier la CNAS în luna august 2013, după ce a lucrat, din 2009, la Polisano SRL Sibiu și la Clinica Polisano, unde a și deținut chiar funcția de vicepreședinte. Din mai 2016, alături de foștii șefi ai CNAS, Vasile Ciurchea este urmărit penal de procurorii anticorupție, fiind acuzat de abuz în serviciu în legătură cu contractul încheiat cu HP România. Cu toate aceste „performanțe”, premierul Viorica Dăncilă l-a numit pe Ciurchea la șefia CNAS, o declarație a sa lăsând loc la o mulțime de speculații. „Nu îl cunosc pe domnul Ciurchea. Nu știu de cine a fost apropiat sau nu a fost apropiat. Am cerut să vină un om care să rezolve problemele de la acest moment din sistem. Nu am discutat cu domnia sa. Am văzut că acest om a lucrat în sistem și că este un profesionist”, a spus premierul.

Potrivit informațiilor noastre, revenirea lui Vasile Ciurchea la conducerea CNAS s-a făcut la presiunile unor lideri Pro România, mai exact Victor Ponta și Nicolae Bănicioiu. De fapt, Bănicioiu este cel care a insistat foarte mult ca Ciurchea să revină la CNAS, atât la ministrul Sănătății, Sorina Pintea, cât și la ministrul Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici.

Între Bănicioiu, Pintea și Teodorovici este o relație foarte strânsă și, nu întâmplător, cei trei au fost la sfârșitul anului trecut într-o deplasare oficială în Cuba. Mai mult, imediat după numirea lui Ciurchea în fruntea CNAS, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat, printr-un comunicat de presă, că a propus oficial Cubei compensarea datoriei istorice față de România, în schimbul tratamentului anti-cancer pe care îl dezvoltă această țară. Și, surprinzător, tocmai Bănicioiu este extrem de interesat de distribuirea acestui tratament anti-cancer din Cuba, care ar putea fi decontat și de către CNAS. Așadar, PSD l-a numit pe Ciurchea la propunerea Pro România, iar prietenii știu de ce! Este a doua mutare de anvergură făcută de PSD pentru Pro România, după cea prin care Marian Neacșu, tot din partidul lui Ponta, a ajuns vicepreședinte ANRE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz