2020-08-04 20:53

EXCLUSIV. Rovana Plumb va controla în continuare Fondurile Europene, prin pânza de păianjen ţesută prin relaţii şi cumetrii

 |  20:19
EXCLUSIV. Rovana Plumb va controla în continuare Fondurile Europene, prin pânza de păianjen ţesută prin relaţii şi cumetrii

Pe la toate ministerele pe unde a trecut, Rovana Plumb şi-a lăsat oamenii de încredere în posturi cheie, prin care controlează cam tot ce mişcă. Acelaşi obicei patentat şi verificat în timp l-a menţinut şi la Ministerul Fondurilor Europene, unde, la ora actuală, noul ministru Roxana Mînzatu este controlată total de oamenii garantaţi, promovaţi şi susţinuţi de Rovana Plumb.

Roxana Mînzatu, prizoniera” oamenilor impuşi de Rovana Plumb

 

Disperarea Rovanei Plumb de a nu pierde controlul Fondurilor Europene a fost şi este atât de mare încât ea s-a opus vehement atât în departamentele PSD, dar mai ales în Comitetul Executiv Naţional, ca Roxana Mînzatu să preia acest minister. Cu toate acestea, Mînzatu a ajuns ministru al Fondurilor Europene, dar Rovana Plumb a avut grijă să securizeze ministerul prin impunerea oamenilor săi de încredere în posturi cheie, începând de la şofer și până la secretar de stat. Astfel, imediat după începerea campaniei electorale pentru europarlamentare, Ana Maria Buşoniu, fosta secretară a Rovanei Plumb, ajunsă ulterior director adjunct la Programul Operațional Capital Uman (POCU), a fost impusă ca secretar de stat. Omul de încredere al europarlamentarei, Vladimir Nicolae Rovinţescu, a fost bătut în cuie ca director general al POCU, adică tocmai acolo de unde se dirijează cei mai mulţi bani europeni, iar fiul Rovanei Plumb, Andrei Plumb ştie bine acest aspect.

Un alt om de încredere al fostei ministrese, Robert Dinţoi, a ajuns omul de încredere al secretarului de stat Ana Maria Buşoniu, iar soţia acestuia, Laura Dinţoi, a fost impusă director adjunct la POCU. Dar, ca să fie sigură că are controlul total al ministerului, un alt om de încredere al Rovanei Plumb, Cătălin Gheran, a fost numit recent secretar general al Ministerului Fondurilor Europene. Practic, noul ministru Roxana Mînzatu este controlată total de oamenii Rovanei Plumb, fiind practic „prizonieră” a grupului de interese din minister controlat de către aceasta, dar atenţie, mai ales de fiul cel mare al europarlamentarei, Andrei Plumb. Băieţii cu ochii roată ştiu foarte bine acest lucru, dar au pus batista pe ţambal. De ce oare? 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz