2020-07-11 11:58

Extraordinarele merite pentru care Klaus Iohannis l-a luat consilier pe ambasadorul Lazăr Comănescu

 |  14:03
Extraordinarele merite pentru care Klaus Iohannis l-a luat consilier pe ambasadorul Lazăr Comănescu

Ambasadorul în Germania Lazăr Comănescu (foto) a fost numit consilier pe probleme de politică externă al preşedintelui Klaus Iohannis.

Fost ministru de externe al României în perioada aprilie-decembrie 2008, în timpul guvernului condus de Călin Popescu Tăriceanu, a primit apoi detașarea ca ambasador în Germania.

În timpul tentativei de lovitură de stat din 2012, Lazăr Comănescu a fost unul dintre cei mai sârguincioşi ambasadori în a duce la îndeplinire ordinul de la Bucureşti de a explica guvernelor occidentale cât de constituţională e suspendarea preşedintelui Traian Băsescu, cât şi celelalte decizii care au precedat-o.

Eforturile lui Comănescu au dus la telefonul pe care Angela Merkel i l-a dat lui Traian Băsescu ca să înţeleagă ce se întâmplă, de fapt, în România.

Evident că şi alegerile prezidenţiale din 2014 au fost organizate dezastruos de ambasadorul Comănescu în Germania, unde mii de români au fost împiedicaţi să voteze.

Luni,17 noiemmrie 2014, în cadrul primei declaraţii oficiale în calitate de preşedinte ales, Klaus Iohannis a cerut preşedintelui în exerciţiu să recheme toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot.

“Exprim încă o dată respectul pentru românii din diaspora, care au avut nevoie de multe ore să voteze, care au înţeles importanţa votului lor. Îl rog pe preşedintele încă în funcţie să analizeze situaţia votului în diaspora şi să recheme de pe post toţi diplomaţii care nu au gestionat corespunzător situaţia din secţiile de vot. Nu pot să accept să existe situaţii unde concetăţeni de-ai mei să fie trataţi cu gaze lacrimogene fiindcă vor să voteze”.

Acestea fiind zise, Bursa Zvonurilor a întrebat în dreapta şi-n stânga cum mama lui Proces-Verbal l-a ales Iohannis taman pe Comănescu ca să-l consilieze. Răspunsul primit a fost de tot râsul: “În noaptea de 16 noiembrie ambasadorul Lazăr Comănescu i-a trimis preşedintelui ales Klaus Iohannis o scrisoare de felicitare, tip Mircea Geoană. Plus că a fost susţinut de mulţi băieţi cu influenţă”.

Pentru aducere aminte, Emil Constantinescu încă mai păstrează faimoasa scrisoare de felicitare primită de la Mircea Geoană care, în 1996, ca ambasador la Washington trimis de regimul Ion Iliescu, se declara fericit ca prin victoria CDR în alegeri: “am scapat de stafiile trecutului comunist”. Geoană i-ar mai fi mulţumit lui Constantinescu că ne-a scăpat de Ion Iliescu, pe care l-ar fi numit “cancerul democraţiei româneşti”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-01-05Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
23 Dec 2014

se cheama "convertirea" unui agent prins cu matza in sac....acum spionajul romanesc din Germania va fi dezactivat......sa-i mute pe spioni in tarile calde prin Somalia sa fure secretele triburilor de maimutze
MARIAN
23 Dec 2014

Cine este consilier pentru educatie ?
STELIAN
23 Dec 2014

In aceasta tara nu exista si altii. Numai din cei resapati... Deocamdata, singura exceptie este purtatorul de cuvint.
CETATEAN
23 Dec 2014

Oare stie limba vorbita de batavi - corhorte . Oare a adus cu autocarele citeva mii de apatrizi la alegeri , a avut el merite , find si in slujba ETERIEI .
REGELE MIHAI
23 Dec 2014

CAM CE-AȚI CREZUT VOI, SCUMPILICI ROHMANCI? SUPERDOTAȚILOR,VIFOROȘILOR, TEMUȚILOR, CHIPEȘILOR ȘI CHIPAROȘILOR -CA DIN COUR SCOȘILOR. VĂ MERITAȚI SOARTA, GUNOAIE GENETICE! SYKTYR, LA LINS MICI, MOAȘTE ȘI BERICI, ”PĂ” RITM ”DĂ” MANELE! (”ȚARĂ MINORĂ, ȚARĂ DE SECĂTURI!”)
DORIN MAIER
23 Dec 2014

ATENTIE TOVARASII DE LA PUTEREA!. Lazar Comanscu e consilier si gata. Ceva despre Revolutie nu bagati? Sau la noi e pace trainica, ca pe vremuri?
VIOLETA
24 Dec 2014

Se pare ca Iohannis e prizonierul sistemului.Cu oameni reesapati si cu traseisti politici sloganul Romania bunului simt,cade in ridicol.
ADEVARUL ISTORIC
26 Dec 2014

Baa ei au plecat de bine din tara lor . erau ciuma , holera , gripa spaniola , etc. asupriti ,puscariasi , certati cu legea , obligati sa lucreze la grofii , cavaleri templieri , teutonini , se bateau intre ei . Mureaude foame , pina la aducerea cartofului , porumbului , fasolii , etc. , mincau coji de copac . Atunci de disperare au fugit din tara lor , gasind oameni toleranti si binevoitori . Puneau totul pe o pluta si veneau la vale pe Dunare , unde vindeau lemnul si facea rost de bani . Acum in 20 ani au distrus padurile noastre , ce au facut la ei in 1000 ani .
CANADIANUL
01 Ian 2015

nimic nou,nimic tanar,doar vechi beizadele ...sper sa nu fie dezamagirea prea mare..oricum traim cu sperante...
WALTER VON GRAPPENDORF
01 Ian 2015

Un securist de pe vremea Ceusescu .
ADEVARUL ISTORIC
01 Ian 2015

a avut merite , a schimbat foaia din calendar .
DANIEL
04 Ian 2015

Un mason inrait care o sa ajute la lucru bine facut. Acum se vede ce oameni are in prejma Iohanis. Pacat de internautii care au contribuit la aceasta mare pacaleala. O sa-i vedem peste cat timp o sa aiba placerea de a avea un serviciu onest in Romania. Ce-ati semanat aia o sa culegeti tinerilor fara creier.
LASA-NE MORALIZATORULE!
04 Ian 2015

1. Johannis nu este de capul lui; 2. nu poate taia si spanzura fiindca legislativ, nu poate, nu i se permite; 3. abia a fost ales! In functie de mersul lucrurilor, vom vedea cat de bine sau rau a fost alegerea sa! 4. Tinerii 'fara creier' au fost magistrali - au ales NU un rau mai mic ci, altceva, alta varianta care n-a mai fost! Si nu in ultimul rand - fara creier sunt cei care ar fi ales sa iasa presedinte Ponta! P.S. Vulpe! Lasa via sa se coaca, sa vedem cat de acrii sunt strugurii iohanisti, bine?!
CRISTINA COMANESCU
15 Iul 2015

da, o alegere inteleapta a domnului presedinte, de a-l numi pe ex ambasadorul Romaniei in Germania, fost ministru al externelor si lista poate continua......un diplomat de cariera, un adevarat tehnocrat. Dar , sunt multi cei care ,alimentati de frustrare comenteaza neavizat.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz