2020-07-07 16:17

Feriţi-vă de ANAF (varianta electronică)!

 |  18:49
Feriţi-vă de ANAF (varianta electronică)!

Bursa Zvonurilor a primit de la un cititor povestea următoare, pe care o dă mai departe:

Doresc să vă sesizez o situaţie extrem de neplăcută cu care mă confrunt în relaţie cu ANAF. Am domiciliul fiscal în Sibiu, deşi am reședința în Bucureşti. De luni bune de zile încerc să depun o declaraţie legată de situaţia închirierii unui apartament în Sibiu în mod electronic. Posed semnătură electronică certificată şi, în teorie, ANAF îmi garantează posibilitatea de a depune online această declarației. De la teorie la practică este însă cale lungă. Astfel am descoperit acum vreo 2 ani de zile că acest formular D220 nu există pe siteul ANAF. Am făcut demersuri timp de 14 luni de zile la ANAF pentru ca aceştia să pună le dispoziţie respectivul formular. În final l-au făcut. Încercând să utilizez formularul D220 am descoperit (ceea ce cred eu că este) un bug. Bug-ul l-am descoperit in momentul în care am încercat să încarc formularul pe site. Site-ul web rejectează documentul deși este semnat corect. Mesajul de eroare primit este total neinteligibil pentru că vorbește despre câmpuri care nu există pe formular.

Am încercat să îi contactez prin e-mail pentru clarificări. Menționez că în urmă 6-9 luni de zile era posibil pentru cetăţeni să transmită e-mail-uri către ANAF. Fiecare ANAF având adrese de mail dedicate pentru interacțiunea cu cetățenii. Între timp, ANAF a blocat pe oricine încearcă să trimită mail-uri către adresele de e-mail ale ANAF. La orice transmitere primesc ca răspuns un mail de tip REJECT în care mi se

indică să utilizez formularul de contact de pe site de la adresa web   <>

Formularul este scris parcă de un elev de clasa a 9-a care acum a învăţat programare. Absolut inutilizabil și lipsit de orice ergonomie. Conţine o serie de validări despre care utilizatorul nu cunoaşte şi despre care află doar după ce apasă butonul SUBMIT. La acel moment însă se pierd toate informaţiile introduse, care nu se persistă cum ar fi fost normal, şi care trebuie apoi re-tastate! După vreo 3-4 încercări (aproximativ o oră de încercări şi erori) te prinzi cam cum se poate utiliza formularul. Doar acest lucru, formularul total ne-ergonomic, este revoltător. Dar nu este cea mai mare problemă. Cea mai mare problemă este legată de faptul că acest formular nu permite anexarea unor documente. Acest  lucru este de cele mai multe ori necesar ca să poţi să explici problema pentru care petiţionezi. Deşi le-am atras atenţia domnilor de la ANAF (prin altă petiție) încă din septembrie 2014, domnii de la ANAF nu binevoiesc să facă vreo modificare în sensul de a permite transmiterea de fişiere ataşate. Acum mă aflu într-un cerc vicios și absurd:

1. Nu pot să depun declaraţia D220 (din cauza erorilor de validare amintite  anterior).

2. Am depus o cerere în care îi avertizăm că D220 pare să aibă erori de validare.

După o săptămână mi-au răspuns prin e-mail în care mi-au sugerat să le trimit prin -mail (!!!) documentul D220 ca să îl verifice şi dânşii.

3.  Bineînțeles nu pot să le trimit formularul deoarece:

a) de încărcat pe site în zona de DEPUNERE DECLARAŢII nu e posibil, din cauza

erorilor de validare.

b) prin e-mail nu pot să îl trimit pentru că, aşa cum v-am spus anterior, ANAF a blocat orice contact prin intermediul e-mailului

c) formularul de contact de pe site-ul ANAF de la adresa

nu permite ataşamente.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-27Parerea ta...

NESATULU INSPECTOR ANAF
26 Noi 2014

Bai, pacaliciule, pai daca nu dai spaga, io c-e s-ati fac? Vrem spaga multa, deasa si nenumarata. Vrem spaga grasa si continua. Spaga e resurserle noastre sunt seva si vitaminili nuoastre.
DOAMNA DE LA GHISEU
26 Noi 2014

Păi eu o sug zilnic pe câte 50 de Coco si nu am timp pentru toti fraieri care vine cu probleme personale la disc. Păi dacă stau după ei pierd cascaval.
KOYOSU
27 Noi 2014

Pt.Doamna de la ghiseu: pai mie de ce mi-ai luat 100 bagaboanto?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz