2020-02-28 17:07

Grațiela Gavrilescu ar vrea să preia controlul apelor și pădurilor

 |  13:23
Grațiela Gavrilescu ar vrea să preia controlul apelor și pădurilor

Vicepremierul și ministrul ALDE al Mediului, Grațiela Gavrilescu, a băgat zâzanie în coaliția de guvernare, pe motiv că portofoliul pe care-l ocupă nu-i oferă prea mare putere și nici nu este prea atractiv.

Ca atare, de ceva timp, ea face mari presiuni la nivelul Guvernului și coaliției PSD-ALDE ca să preia controlul apelor și pădurilor. Grațiela Gavrilescu vrea să unească Mediul cu Apele și Pădurile, așa cum a fost în guvernarea Ponta, fie să lase conducerea Ministerului Mediului și să treacă în fruntea Ministerului Apelor și Pădurilor. Deocamdată, liderul PSD Liviu Dragnea nici nu vrea să audă de așa ceva, pentru că el este cel care a dorit expres să se facă un minister al Apelor și Pădurilor care să fie condus de PSD.

Un amănunt interesant, postat pe site-ul Ministerului Mediului, demonstreaza fie premeditare, fie prostie. În prezentarea Ministerului Mediului, de pe site-ul instituției, se menționează că “Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) realizează politica natională în domeniile mediului, gospodăririi apelor și managementului silvic, îndeplinind rolul de autoritate de stat, de sinteză, coordonare și control în aceste domenii, direct sau prin organisme tehnice specializate, autorități sau instituții publice aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea ministerului”. Trebuie precizat că, odată cu instalarea cabinetului Grindeanu, în ianuarie 2017, s-au înființat ministerele Mediului și cel al Apelor și Pădurilor, prin desființarea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-06-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine