2020-08-08 03:53

Informaţie pentru „onorabilul” ardelean Ioan Rus

 |  18:59
Informaţie pentru „onorabilul” ardelean Ioan Rus

Achiziţii „în totalitate legale” la CFR Călători, marcă înregistrată Carmen Maria Popescu: Un offshore cu sediul în Ciudad de Panama, adică Republica Panama, având un capital social de 1.000 de dolari şi un birou în Geneva, Elveţia, a încheiat cu CFR Călători un acord-cadru în valoare finală de 1.750.950 dolari SUA.

Acordul prevede livrarea de piese pentru locomotive diesel electrice. Firma câştigătoare se numeşte Electric & Diesel Locomotiv Corporation şi a fost singura companie care a trimis o ofertă în cadrul procedurii de atribuire organizate de CFR Călători. Procedura aleasă de conducerea CFR Călători a fost de tip „negociere, cu publicarea unui anunţ în prealabil” pe portalul achiziţiilor publice şi în jurnalul european de profil, reprezentanţii CFR Călători precizând că au optat pentru această variantă - prevăzută de legislaţia în domeniu - şi nu pentru cea a licitaţiei deschise tocmai pentru a „putea trage în jos de preţ”. Cu toate acestea, oferta offshore-ului a fost declarată „admisibilă”, iar valoarea finală a contractului a fost mai mare decât estimarea iniţială a contractului. Astfel, estimarea iniţială a valorii contractului - suma pe care şefii CFR Călători au preconizat că o vor cheltui cu acest acord-cadru - a fost de 1.716.483 dolari fără TVA, dar valoarea finală a fost de 1.750.950 USD fără TVA. O diferenţă peste valoarea contractului de 34.467 de dolari americani. Bursa Zvonurilor aşteaptă un „zvon” de la „onorabilul” ardelean Ioan Rus.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-06-29Parerea ta...

DOAMNA LAURA CODRUTA KOVESI
26 Iun 2014

taman azi ,POPESCU CARMEN si gasca penala i-a facut cadou lui GRUIA STOICA ce credeti ??? un contract prin "negociere fara publicare", de 793.266,adica 7 miliarde doua sute se duc catre ELECTROPUTERE VFU PASCANI !!!! cat mai tolerati devalizarea statului de o gasca de borfasi ?
NAME
27 Iun 2014

Tupeu sau altceva? “Prin intermediul Directiei de Achizitii de la CFR Călători, s-a încredinţat ilegal unei firme controlate de afaceristul Gruia Stoica un contract de reparaţii automotoare a cărui valoare poate ajunge la multe milioane de euro. Imediat după ce Gruia Stoica a fost reţinut pentru încercarea de trucare a unei licitaţii de transport feroviar de marfă,fostul manager CFR Călători, Valentin Dorobanţu et comp. a încheiat un acord-cadru pentru reparaţii de automotoare cu o firmă controlată de afaceristul gălăţean, dar care până acum nu a mai efectuat asemenea servicii feroviare. Încredinţarea acestui contract a fost pregătită cu mult timp înainte de semnare de către Valentin Dorobanţu, botezat de ceferişti “Smart”, pentru şmecheriile pe care le regizează în zona transportului feroviar de călători. Practic,fostul manager de la CFR Călători a făcut demersuri serioase încă din vara anului trecut pentru a ajuta firmele lui Gruia Stoica să prospere pe spatele companiei de stat si prin castigarea acestui contract?" DNA, DIICOT, Corpul de Control al Ministrului Transporturilor, Curtea de Conturi,ANRMAP, etc. sa controleze toate, deci , toate dosarele de achizitii "in totalitate legale" din perioada 2013-2014 de la CFR Calatori? Ar fi interesant si nu numai...
ANONIMUL
27 Iun 2014

In primul rand aveti ceva cu ardelenii. In al doilea rand, de fapt care-i intrebarea pentru ardeleanul Ioan Rus ? de abia a fost "inscaunat". Daca nu vuiesc ziarele in legatura cu achiziile de la CFR Calatori inseamna ca totusi lucrurile nu ilegale asa cum se vehiculeaza de atata timp. Ma gandesc, sa lasam autoritatile, DNA-ul in principal sa-si faca datoria in acest caz. CFR Calatori l-a facut "pierdut" pe "marele" strateg Dorobantu.
BRAVO ZIARISTI
27 Iun 2014

Terminati odata cu sintagma asta nenorocita: să lăsăm autoritățile să-și facă datoria. Ziaristii au datoria si dreptul sa faca anchete jurnalistice. PUNCT. Anchetele jurnalistice nu incurcă anchetele procurorilor sau politistilor, ci le ajută. PUNCT. E bine că românii oferă informații chiar și sub anonimat. PUNCT. Apropo, cine e Dorobantu și ce ilegalități a comis el?
DE LA CLUJ
27 Iun 2014

"Dupa ce s-a imbolnavit fix cand un corp de control scotocea prin dulapurile CFR Calatori Cluj, Vasile Secara a fost "uns" in functia de director CFR Calatori la nivel national. Nu au contat neregulile gasite la Cluj, ci au fost mai puternice "parghiile trandafirii" de care Secara s-a ajutat sa ajunga in top. La Cluj, Secara se poate mandri cu un contract de inchiriere incheiat intre CFR Calatori Cluj si SC Energobit care a fost prelungit cu de la sine putere de catre directorul Secara, care nu a mai organizat o licitatie, iar cei de la Energobit au ocupat mai mult decat terenul respectiv si l-au si intabulat. Pe vremea comunistilor, Vasile Secara a fost secretar de partid al complexului CFR Cluj. Dupa anii 90, a devenit pesedist si inginer sef in gara clujeana, apoi sef adjunct de statie si sef de gara. In momentul de fata, la Vasile Secara au ramas neschimbate cel putin doua caracteristici: PSD si sefia. Inainte de Paste, clujeanul a fost numit sef la CFR Calatori in noua structura de conducere a companiei. Cu toate acestea, el a plecat de la conducerea CFR Calatori Cluj in urma unor controale facute de CFR SA si Ministerul Transporturilor. In timpul unuia dintre aceste controale, Vasile Secara s-a imbolnavit brusc si a intrat in concediu medical. Mai amuzant este si ca verificarile respective s-au "imbolnavit", iar rezultatele lor nu au mai fost date publicitatii." bravo domnule ministru RUS, psd-ul o interminabila pepiniera penala RUSINEEEEEEEEEEE SA VA FIE PE CINE ATI PROMOVAT
ANONIMUL
28 Iun 2014

In MT nu este numai CFR Calatori, mai sunt si alte institutii la care unnii ar trebui sa se aplece cu mare atentie. CFR Calatori a ramas de-a lungul timpului un viespar care trebuie curatat de graba. La bursa zvonurilor se vehiculeza ca marea majoritate a angajatilor din centralul CFR Calatori sunt rude, nasi/fini, tiitoare, etc.
ANONIMUL
28 Iun 2014

In MT nu este numai CFR Calatori, mai sunt si alte institutii la care unnii ar trebui sa se aplece cu mare atentie. CFR Calatori a ramas de-a lungul timpului un viespar care trebuie curatat de graba. La bursa zvonurilor se vehiculeza ca marea majoritate a angajatilor din centralul CFR Calatori sunt rude, nasi/fini, tiitoare, etc.
OLEG
30 Iun 2014

acest ioan rus este un basist imputit,acesta a masluit referendumul din 2012,a mintit fara teama de Dumnezeu pe toti romanii,nu numai pe cei 7,4 milioane de votanti in acest fel a ramas la cotroceni basescu.Nu stiu de ce crede dl premier ca face ardelenilor un gest nobil,cind noi toti il socotim un GUNOI ordinar impreuna cu boc si basescu.Acuma o sa poata face favoruri nemtilor cu care are afaceri prin firmele lui din tara si din germania,acuma ii va informa pe cei din PPE cu tot ce se discuta si se preconizeaza in guvern.BRAVO D-le premier ti-ai luat un spion in guvern,de acuma numai trebue sa-l informezi pe basescu cu nimic nici pe cei de la bruelles,pt ca sursa lor este linga dvs.
RADU
13 Iul 2014

DNA SI DIICOT , VERIFICATI TOATE DAR ABSOLUT TOATE CONTRACTELE DE ACHIZITII "IN TOTALITATE LEGALE" DE LA CFR CALATORI IN PERIOADA 2013 SI 2014 "MARCA INREGISTRATA" CARMEN POPESCU? SURPRIZELE VOR FI DE PROPORTII?
TOM
20 Aug 2014

Pt oleg sa sti ca rus nu-l are la inima pe base dar nu a vrut sa intre in puscarie ie frica de puscarie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz