2020-06-05 08:36

Jocuri de culise privind viitorul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice

 |  15:33
Jocuri de culise privind viitorul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice

La Congresul PSD, premierul Vasilica Viorica Dăncilă a prezentat cele 100 de măsuri pe care vrea să le ia în acest și una dintre acestea vizează achizițiile publice.

“Am vorbit cu mulți primari și toți îmi solicitau modificarea legii achizițiilor publice și înființarea tribunalelor de achiziții publice. Știm cu toții că actuala legislație reprezintă o piedică pentru administrația centrală și locală. Vreau să adoptăm modelul german în domeniul achizițiilor, vom reduce termenul de rezolvare a contestațiilor", a spus premierul. Ca atare, la sfârșitul săptămânii trecute a avut loc o întâlnire restrânsă la Guvern, unde s-a discutat despre noua lege a achizițiilor publice dar și despre statutul Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP). Potrivit informațiilor noastre, s-a luat în discuție dacă ANAP va rămâne sub tutela Ministerului Finanțelor sau va trece la Secretariatul General al Guvernului (SGG). Cel care insistă și face lobby pentru trecerea ANAP la SGG este actualul președinte al agenției, Bogdan Pușcaș (foto). De ce? Pentru că actualul ministru al Finanțelor, Eugen Orlando Teodorovici, nu este mulțumit de activitatea actualului președinte ANAP, dar și pentru faptul că, imediat după ce a ajuns la șefia ANAP, Pușcaș l-a dat afară chiar pe prietenul cel mai apropiat a lui Teodorovici, Lilian Onescu, în prezent secretar general al ANAF.

Trebuie subliniat că, de doi ani de zile, Agenția Natională pentru Achiziții Publice este condusă de către botoşăneanul Bogdan Pușcaș, fost consilier a lui Dacian Cioloş, dar și al Ancăi Boagiu. Surprinzător, deși a fost pus pe vremea tehnocraților, Pușcaș a rămas în continuare la butoanele ANAP, deși PSD a avut și are câțiva contracandidați redutabili pentru acest post. Între timp, mai exact anul trecut, Pușcaș a sărit din barca tehnocrată în cea a PSD, fiind susținut de PSD Maramureș, dar și de PSD Sector 6 și PSD Sector 5. Teodorovici a mai fost deranjat și de faptul că Pușcaș a spus, atât la partid cât și pe la Guvern, că este prieten foarte bun cu actualul ministru al Finanțelor, deși acest lucru nu este deloc adevărat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine