2020-03-30 15:32

Licitație cu dedicație, de peste 4.500.000 de euro, de la finul Marian Mina, zis „Scheletu”, pentru nașul Bădălău

 |  12:55
Licitație cu dedicație, de peste 4.500.000 de euro, de la finul Marian Mina, zis „Scheletu”, pentru nașul Bădălău

Președintele Consiliului Județean Giurgiu, Marian Mina- Scheletu, finul baronului PSD Niculae Bădălău, a regizat trucarea unei licitații, de circa 4.500.000 de euro, în favoarea nașului său, licitația urmând să aibă loc în perioada următoare la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu.

Presiuni controlate de interese personale și de partid

Astfel, licitația pentru atribuirea pe patru ani a serviciului de catering destinat asistaților sociali aflați în evidența direcției este ca și adjudecată, deși nu au demarat încă procedurile de licitare, de asociere a două firme controlate de baronul giurgiuvean. Una dintre acestea este controlată de ginerele baronului Bădălău, Răzvan Alexandru Marica, și are un punct de lucru chiar la Bolintin Vale, de unde asigură hrana pentru câteva școli și grădinițe din zonă. Cea de-a doua firmă este controlată de primarul PSD de la Valea Dragului, Marian Mototolea, care, pe lângă firma de transport călători, mai are și o gheretă prin zona Rahova, unde comercializează produse alimentare. Dar, ca să fie sigur că licitația va fi adjudecată de cele două firme, baronul PSD de Giurgiu a trimis, săptămâna trecută, un comando de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului (ANPC) că, deh, este o entitate aflată sub tutela Ministrului Economiei, ca să închidă activitatea firmei care vrea să participe la licitația de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu. Dar, cei de la ANPC n-au găsit mai nimic, așa că această manevră a lui Bădălău a eșuat. Însă, Bădălău n-a renunțat la adjudecarea licitației fără emoții, dar a pasat responsabilitatea stopării firmei care va concura împotriva asocierii girate de ginerele său către finul său, Marian Mina, președintele CJ Giurgiu.

Astfel, acesta are misiunea să-i „convingă”, prin diverse metode de presiune, pe cei care controlează firma care va face concurență famiiei Bădălău, să renunțe la licitație. Așa că, diversele structurii deconcentrate de la nivelul județului Giurgiu vor începe să „viziteze” punctele de lucru ale firmei din Giurgiu care îndrăznește să liciteze împotrivă familiei Bădălău. Trebuie precizat că în acest an, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat incompatibilitatea lui Marin Mototolea, primar al comunei Valea Dragului, județul Giurgiu, întrucât în perioadă iulie 2014 – septembrie 2017, simultan cu exercitarea funcției de primar a desfășurat activități remunerate în cadrul unei societăți comerciale, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003. De asemenea, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe langă Tribunalul Giurgiu, în vederea efectuării de cercetări cu privire la săvarșirea unor infracțiuni de evaziune fiscală prevăzute de art. 9 din Legea nr. 241/2005.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-24Parerea ta...

CONSTANTIN
29 Sep 2019

Excrocheriile aducatoare de bani le dau putere si tupeu!!Nu exista lege pentru ei!! Cu bani obtinuti cumpara iude!!Comentariile nu aduc dreptate!!Cine ,cu influienta citeste si tine seama de ce se scrie?? Doar in strada,doar inpreuna putem schimba aceasta soarta!! fo
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine