2020-08-13 00:53

Luptă mare pentru șefia ASF. Vicepreședintele Cristian ROȘU are cea mai mare susținere pentru ocuparea poziției de președinte al instituției

 |  14:45
Luptă mare pentru șefia ASF. Vicepreședintele Cristian ROȘU are cea mai mare susținere pentru ocuparea poziției de președinte al instituției

Dupa plecarea lui Leonardo Badea la BNR, vicepreședintele Cristian Roșu are cea mai mare susținere pentru ocuparea poziției de președinte al instițutiei care supraveghează piețele financiare.

El a devenit vicepreședinte ASF in noiembrie 2018 fiind susținut de Liviu Dragnea, cu care era prieten din copilărie fiind consăteni. PSD a purtat negocieri cu PNL pentru numirea unui liberal in functia de vicepresedinte al ASF in schimbul sprijinului in Parlament pentru ocuparea de PSD a pozitiei de presedinte al ASF. Cristian Rosu este fost Director General al Fondului de Garantare al Asigurărilor (FGA), poziție din care a lucrat îndeaproape cu service-urile, printre cei mai mari păgubiți ai falimentelor firmelor de asigurari. De altfel, fostul șef ASSAI, Cristian Muntean este unul dintre cel mai frenetic susținător al său ca urmare a „prieteniei" care îi leagă din epoca FGA. Muntean a răspândit în mediile prin care se învârte informația că, după Leonardo Badea, vine Cristian Roșu, pe care el il controlează.

Pentru poziția de președinte se mai bate și Dan Armeanu însă cu șanse mai mici, deoarece el a fost propulsat în funcția pe care o ocupă de Darius Vîlcov care nu mai este in gratiile PSD. Au mai fost vehiculate numele Aurei Socol și Mircea Ursache ca doritori să ocupe poziția de șef la ASF, însă ei au slabe șanse să obțină acest post. Numirea președintelui ASF trebuie făcută până la începutul lui octombrie, când începe mandatul lui Leonardo Badea la BNR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz