2019-10-20 20:27

MCV, o victorie a lui Cazanciuc

 |  20:15
MCV, o victorie a lui Cazanciuc

Comisia Europeană a evidenţiat, săptămâna trecută, progresele înregistrate de România în toate capitolele din cadrul MCV (stat de drept, reforma sistemului judiciar, responsabilizarea sistemului judiciar, eficienţa procesului judiciar şi combaterea corupţiei) şi şi-a exprimat speranţa continuării în acelaşi ritm şi direcţie pentru a consolida rezultatele obţinute şi a avea un raport pozitiv la sfârşitul anului.

Accentul a fost pus mai ales pe numirile recente din sistemul judiciar şi pe rezultatele obţinute în combaterea corupţiei la nivel înalt. Principalul artizan al acestui raport extrem de pozitiv este ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc (foto), a cărui poziţie în cadrul Guvernului este din ce în ce mai solidă. El este văzut la Bruxelles ca garantul continuării reformei în justiţie şi îndeplinirii obiectivelor din cadrul MCV.

Andreea Raicu vrea nuntă cu Horia Tecău

Andreea Raicu şi Horia Tecău trăiesc împreună o poveste de dragoste. După ce au făcut pasul important de a se muta împreună, cei doi plănuiesc şi nunta. Andreea Raicu este mai hotărâtă ca oricând să îmbrace rochia de mireasă şi a început deja să facă planurile. Se pare că nunta va avea loc până la sfârşitul acestui an, însă nici unul dintre ei nu vor o festivitate mare. Apropiaţii spun că Andreea Raicu a început să-şi caute deja rochia de mireasă potrivită.

Legea educaţiei, între Andronescu şi sindicate

Senatorul PSD, Ecaterina Andronescu, fost ministru al Educaţiei, a încheiat un pact cu principalele federaţii sindicale din învăţământul preuniversitar pentru modificarea Legii 1/2011.

Conducerea Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI) şi colegii lor de la FSE “Spiru Haret” cer modificarea Legii educaţiei naţionale şi după placul Ecaterinei Andronescu.

Sunt însă şi unele aspecte asupra cărora fostul ministru al Educaţiei şi sindicaliştii nu au ajuns la un acord. De exemplu, sindicaliştii cer reintroducerea examenului de admitere în liceu, însă senatorul PSD militează pentru menţinerea repartizărilor computerizate. Ambele părţi sunt însă de acord asupra ciclului liceal care trebuie să rămână de patru ani şi vor modifica Legea educaţiei pentru a stopa transferul clasei a IX-a la gimnaziu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2013-07-24

In legatura cu acest articol...

Emil Boc, păcălit de Gheorghe Iaciu
Parerea ta...

BIBI
13 Aug 2013

De rasul lumii.Cand privesti la chipului nu vezi nimic(asta si reprezinta) Mai sta si cu gura deschisa de parca asteapta doar mustele.Cine or fi specialistii europeni care confunda circul din justitia noastra cu progrese in observatiile MCV.Numai cand te uiti la CSM si la LULUTA baschetbalista poti denumi raportul MWC!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray