2020-02-25 23:33

Ministrul Negrescu e în urmă cu temele pentru preşedinţia Consiliului UE

 |  00:10
Ministrul Negrescu e în urmă cu temele pentru preşedinţia Consiliului UE

De la 1 ianuarie 2019, România urmează să deţină, pentru şase luni, Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene. Ţara noastră face parte din trio-ul de preşedinţii care mai include Finlanda şi Croaţia.

Preşedinţia rotativă prezidează la Bruxelles reuniunile Consiliului Uniunii Europene (cu excepţia Consiliului Afaceri Externe), ale COREPER (întâlnirile reprezentanţilor permanenţi ai ţărilor membre la Bruxelles) şi aproximativ 200 grupuri de lucru. Potrivit informaţiilor noastre, reprezentanţii ţării noastre care se ocupă cu organizarea preluării acestui rol extrem de important sunt cu temele rămase mult în urmă şi principalul vinovat pentru întârziere este indicat ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu. Deocamdată, Negrescu se laudă doar cu site-ul de prezentare a pregătirii Preşedinţiei române la Consiliul Uniunii Europene a fost lansat oficial la sfârşitul lunii ianuarie 2018, la Gala ANIS - Asociaţia Patronală a Industriei de Sofware şi Servicii.  Site-ul poate fi accesat la adresa www.romania2019.eu şi cuprinde informaţii despre Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, despre pregătirea mandatului român, despre forumul de idei pentru Preşedinţie, dar şi oportunităţi de internship sau voluntariat în cadrul acestui proiect.

Trebuie precizat că, la  alegerile europarlamentarele din iunie 2014, alianţa PSD-PC-UNPR a obţinut 16 locuri, însă liderul PSD de atunci, Victor Ponta, a decis să o retragă pe Ecaterina Antonescu de pe listă, astfel că mandatul acesteia a revenit următorului clasat Victor Negrescu. Din 29 iunie 2017, acesta devine ministru delegat pentru Afaceri Europene în cabinetul Tudose şi, ulterior, este menţinut şi echipa Dăncilă. Potrivit surselor noastre, Victor Negrescu a ajuns pe locul 17 pe lista de europarlamentare a PSD din 2014 graţiei prieteniei cu primarul de Buzău de la aceea vreme, Constantin Boşcodeală.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-05-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine