2020-01-27 05:39

Ministrul Teodorovici, interimar la Fonduri Europene, vrea desfiinţarea organismului intermediar de la Cercetare

 |  11:44
Ministrul Teodorovici, interimar la Fonduri Europene, vrea desfiinţarea organismului intermediar de la Cercetare

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, vrea să profite din plin de faptul că este şi ministru interimar al Fondurilor Europene. Ca atare, el le-a transmis subalternilor apropiaţi că, în mandatul său de interimar, va desfiinţa toate organismele intermediare de reglementare, pe motiv că sunt prea mulţi angajaţi care nu fac mai nimic, sau chiar blochează activitatea.

Potrivit informaţiilor noastre, primul organism intermediar pe care Eugen Orlando Teodorovici îl va desfiinţa, atenţie, până luni, va fi organismul intermediar de la Cercetare, ceea ce inseamă că practic va bloca capacitatea Ministerului Cercetării şi Inovării de a lua decizii în proiectele pe cercetare din următorul exercițiu financiar european. Totodată, prin desfiinţarea organismului intermediar pe Cercetare va fi compromisă şi Strategia Naţională de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare 2014-2020, aprobată prin HG 929 din 21 octombrie 2014.

Acest document susţine rolul strategic şi poziţia prioritară a cercetării ca motor de creştere a competitivităţii economice şi urmăreşte conectarea la noile priorităţi ale ştiinţei şi tehnologiei din Uniunea Europeană stabilite de strategia Europa 2020, dar şi în principalul instrument de implementare - programul Orizont 2020. Surprinzător este faptul că nimeni din Ministerul Cercetării nu a fost consultat sau întrebat de Teodorovici despre desfiinţarea organismului intermediar şi implicaţiile uriaşe asupra cercetării. Nu trebuie omis faptul că, anul trecut, când Rovana Plumb era şi ministru interimar al Educației, a vrut şi ea să desființeze organismele intermediare de la Educație și Cercetare. Practic, prin desfiinţarea organismului intermediar de la Cercetarea, toate finanţările europene pentru cercetare vor fi compromise.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine