2020-08-14 18:04

Neconstituţionalitate la Curtea de Conturi. Cazul Anton Ioan

 |  16:55
Neconstituţionalitate la Curtea de Conturi. Cazul Anton Ioan

Pe 8 octombrie 2014, Curtea Constituțională a României (CCR) a decis că este neconstituțională hotărârea Parlamentului prin care Anton Ioan a fost numit vicepreședinte al Autorității de Audit al Curţii de Conturi. PNL solicitase Curţii Constitutionale să constate neconstituționalitatea numirii în funcția de consilier de conturi a lui Anton Ioan, care a fost numit vicepreședinte al Autorității de Audit, pentru un mandat de nouă ani, prin Hotărârea nr. 17 din 27 septembrie 2011 privind numirea unor consilieri de conturi și a unui vicepreședinte al Autorității de Audit, deși mai îndeplinise aceeași funcție, timp de trei ani, potrivit Hotărârii Parlamentului nr. 25 din 14 octombrie 2008. Anton Ioan ar îndeplini astfel un mandat de doisprezece ani, format dintr-un mandat parțial și dintr-un mandat complet.

Autoritatea de Audit se ocupă de fondurile nerambursabile de preaderare acordate României prin programele PHARE, ISPA și SAPARD, de fondurile structurale și de coeziune, Fondul European de Garantare în Agricultură, Fondul European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală, Fondul European pentru Pescuit, precum și de fondurile ce vor fi acordate în perioada postaderare. Instituția are atribuții și proceduri de lucru proprii.

Ei bine, dragi prieteni ai Bursei Zvonurilor, Anton Ioan este şi azi în funcţie, deoarece preşedintele Curţii de Conturi, Nicolae Văcăroiu (foto), refuză să-l demită fără o decizie a Parlamentului. Dar cum Anton Ioan este susţinut de puternicul senator UNPR, fost PSD, Ion Toma această decizie nici nu va veni prea curând. Apropo, Curtea Constituţională şi-a cam luat-o în cap domnule senator Toma, nu?


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-20Parerea ta...

HANIBAL
20 Mai 2015

Curtea constitutionala este formata tot din POLITRUCI numiti de partide!Si joaca dupa cum i se canta!Rahat sub soare,tovarasi!Totul in societatea romaneasca este PUTRED!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz